1 januari: een nieuw jaar biedt nieuwe kansen

Campagne Januari Mensen zeggen voortaan dat ik straal Nieuwsbrief

1 januari is, traditioneel gezien, de dag dat we starten met onze goede voornemens. Vaak starten we 1 januari vol goede moed maar moeten we in februari concluderen dat het niet is gelukt. Hoe zorg je er nu voor dat je dit jaar je goede voornemens wel gaat waarmaken? Dat doe je door niet in onderstaande valkuilen te trappen.

Te veel goede voornemens tegelijk hebben
Wanneer je aan meerdere doelen tegelijk wilt werken, bijvoorbeeld afvallen, stoppen met roken en meer bewegen, is de kans groot dat je ze allemaal niet haalt. Door je te focussen op één goed voornemen per keer is de kans op succes veel groter. Kies daarom wat voor jou het belangrijkste goede voornemen is en start daarmee. Is dit een succes geworden dan kun je aan je volgende goede voornemen beginnen.

Te hoge doelen stellen
Wanneer je hoge doelen stelt, is de kans ook groot dat je ze niet behaalt. Stel daarom ook (sub)doelen voor de korte termijn die wel goed haalbaar zijn. Je doel om 20 kg af te vallen kun je bijvoorbeeld kleiner maken door als doel te stellen dat je 500 gram per week wilt afvallen. Het geeft meer voldoening wanneer je kleinere doelen bereikt dan wanneer je een groot doel niet behaalt.

Geen concrete doelen formuleren
Maak je doelen concreet. ‘Ik ga gezonder (of minder ???? ) eten zegt niet zoveel. Gezonder zou kunnen zijn: iedere dag 2x minimaal 150 gram groenten, om de andere dag vlees vervangen door vis of een vega product, snoepen en snacken alleen in het weekend en de inname van wijn beperken tot eenmaal per 2 weken – en dan hooguit 2 glazen.

Jezelf niet belonen voor het behalen van kleine successen
Door jezelf te belonen voor het behalen van kleine successen, wordt het een stuk leuker om aan je goede voornemens te blijven werken. Stel daarom voor jezelf een kleine beloning in het verschiet bij het behalen van kleine succesjes. Zo houd je het voor jezelf leuk.

Na één misser meteen afhaken
Wanneer iemand een succes behaalt zien we alleen dat succes, maar niet de weg die hij/zij daarvoor heeft afgelegd. Daarom denken we vaak dat alles in één keer goed moet gaan. Zo gaat het tenslotte ook bij anderen. Echter niets is minder waar. Juist door te leren van je fouten kom je dichter bij het behalen en van je doel. Deze leermomenten helpen je ook bij het vasthouden van je bereikte doel.

Alles alleen willen doen
Vooral vrouwen zijn geneigd om alles alleen te willen doen. Maar dat is helemaal niet nodig. Door hulp in te schakelen, vergroot je de kans op succes enorm.

1januari canva

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.