13 juni: geniet van het moment

Nu

geniet van het moment

 

Hoe vaak ben jij in gedachten bezig met iets dat in het verleden gebeurd is of maak je je zorgen over iets in de toekomst? Genieten en leven in het nu, maakt je meer bewust en gelukkiger. Door te leven in het moment ervaar je wat er nu is. Je doorvoelt alles wat er in je omgeving en in je lichaam op dit moment gebeurt. Je laat je zorgen los en geniet van wat er is.

 

 

 

Hoe kun je meer in het Nu leven?

  • Gebruik je zintuigen. Ervaar wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt. Door een sterke focus op je zintuigen, geniet je meer van het moment. Wat ruik je op dit moment? Wat proef je? Hoe voel je je? Wat zie je? Door hierop te letten, ben je gelijk in het Nu.
  • Probeer niet te oordelen. Wanneer je iets ziet, probeer dan niet gelijk te bedenken of het mooi of lelijk is. Kijk er gewoon naar, zonder oordeel. Je hersenen willen graag alles labelen en in een hokje stoppen. Door steeds te denken en te oordelen, mis je het huidige moment. Ervaar wat er nu is, zonder oordeel.
  • Maak je geen zorgen. Wanneer je je zorgen maakt, ben je automatisch met de toekomst bezig. Je verzint allemaal scenario’s die zouden kunnen gebeuren. Het is verspilde energie. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Maak je geen zorgen en laat het allemaal gewoon gebeuren. Zo heb je meer tijd en energie om te ervaren wat er op dit moment gebeurt.
  • Laat het verleden los. Blijf niet hangen in het verleden. Ook dat is verspilde energie. Hiermee wil ik niet zeggen dat je de emoties die horen bij gebeurtenissen uit het verleden uit de weg moet gaan. Het is belangrijk dat je emoties die je nu hebt, de ruimte geeft en ze voelt. Ook dan ben je in het Nu bezig. Je ervaart de emotie op dit moment. Geef het de ruimte, voel wat het wil zeggen. Op die manier kun je het verleden loslaten.

Meer weten over PowerSlim?

13juni canva

 

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.