14 maart: het wordt niet gemakkelijker

Campagne Zomer Dit wordt mijn zomer Nieuwsbrief

Jij wordt sterker

Je bent al een poosje aan het afvallen met PowerSlim en ja: op enig moment is het nieuwtje er wel af. Dan kan het zijn (vooral als er iets tegenzit op het werk of als er problemen zijn in je gezin) dat je een minder gemakkelijke week hebt en neigt te bezwijken voor verleidingen. Gelukkig ben je de afgelopen weken een stuk sterker geworden en wil je ook graag je resultaat behouden en liefst nog wat extra kilo’s afvallen. Daarom lees je ook dit bericht. Je krijgt van mij nog wat tips, die je vast door moeilijke momenten heen helpen.

1. Maak van ‘goed voor jezelf zorgen’ een prioriteit

Een gezond gewicht hebben, je mooi en fit voelen zijn dingen die ontzettend de moeite waard zijn. Wil jij echt graag slank zijn? Geef dan gehoor aan jouw eigen wens en doel en maak het volhouden van afvallen prioriteit. Verval niet meer in smoesjes waarmee je brein je probeert over te halen om door te eten of binnen te blijven (“als enige niks nemen is toch ontzettend ongezellig” of “hardlopen met dit weer? dat is toch zielig voor jezelf”). Schieten dat soort gedachten door je heen? Zorg dan dat er een sterke gedachte is die weerstand biedt. Bijvoorbeeld:

  • Ik gun mezelf dat slanke lijf
  • Ik geef geen gehoor meer aan dit soort smoesjes
  • Leuk bedacht, maar ik word slank.

2. Verlos jezelf van frustratie

Sla jij op een feestje een hapje af omdat je aan het afvallen bent? Denk dan in trots in plaats van frustratie. Denken aan wat je allemaal niet ‘mag’ en hoe jammer het is dat je nu niet mag eten voegt niks toe. Je trots voelen en bedenken hoe hard je op weg bent naar jouw slanke doel helpt wel. Zowel voor je humeur als voor het resultaat op de weegschaal.

3. Blijf genieten van lekker eten

Minder eten of andere keuzes maken in je eetgedrag betekent niet dat je niet meer van eten kunt genieten. Een PowerSlim Reep Melk Chocolade Chunk is toch net zo lekker als een Bossche Bol? Blijf daarom bewust genieten van dat wat je eet en schrap de dingen waarvan jij ontzettend geniet niet uit je eetschema.

Compenseer de extra kcal die je tot je neemt bijvoorbeeld door lichter te lunchen of voor een slankere avondmaaltijd te kiezen. Zo val je af en kan je het volhouden terwijl je geniet van het allerlekkerste.

4. Visualiseer je doel

Sta je voor de keuze: nu chips of straks kilo’s kwijt zijn? Visualiseer dan je lange termijn doel. Denk beeldend! Zie jezelf met dat slanke lijf over het strand lopen of met een mooi jurkje proosten op het nieuwe jaar. Maak de keuze dan opnieuw. Ga je voor nu gemak en een lekkere smaak of liever voor dat slanke lijf? Jij kiest.

motivatie-quote-afvallen-volhouden

5. Een keer terugvallen is geen drama

Eet je toch en keer te veel? Dat kan een keer gebeuren, óók als je aan het afvallen bent. Het is niet het einde van de wereld en het verandert niets aan het feit dat jij nog steeds je slanke doel kunt bereiken. Accepteer wat er is gebeurd en ga gewoon weer verder waar je was gebleven.

6. Afvallen volhouden doe je samen

Samen afvallen door gezond en lekker te eten hoef je niet alleen te doen, dat kan met iedereen. Je partner, je gezin, vriendin of een coach. Het motiveert om samen te sporten of dat lekkere recept uit te proberen. Al is het maar omdat er iemand is om je aan de afspraak met jezelf te houden. Dat is een goede stok achter de deur. Zo maak je gebruik van het psychologische mechanisme van commitment.

Heb jij afgesproken of beloofd om samen met een ander af te vallen/ te sporten/ gezond te eten? Dan neig je veel steker dit ook echt te doen dan wanneer je er alleen voor staat. Samen heb je dus een grotere kans van slagen, samen wordt volhouden makkelijker.

7. Vier je successen

Succes is er niet pas als jij je streefgewicht bereikt, successen zijn er ook onderweg! Stel tussendoelen, vier je successen en beloon jezelf. Geef jezelf bijvoorbeeld die mooie handtas cadeau als je de eerste 5 kilo kwijt bent of plan een dagje sauna met een vriendin. Doe iets waarvan jij geniet en benoem concreet welk succes je viert.

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

14maart canva

 

 

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.