16 maart: zelfvertrouwen

Campagne Zomer Dit wordt mijn zomer Nieuwsbrief

Je bent mooi

Uit een onderzoek van Dove, dat gehouden werd onder meer dan zesduizend vrouwen wereldwijd, blijkt dat Nederlandse vrouwen erg kritisch zijn op zichzelf. Slechts één procent typeert zichzelf als ‘mooi’. 43 procent heeft wel zelfvertrouwen, maar durft zichzelf niet mooi te noemen. Je zou dus kunnen zeggen dat de helft van alle Nederlandse vrouwen weinig zelfvertrouwen heeft wat betreft haar uiterlijk, en de kans is fifty fifty dat jij hier ook onder valt.

zelfvertrouwen

 

Schoonheid is een subjectief idee of gevoel van aangenaam uiterlijk,” volgens Wikipedia. Subjectief, oftewel: voor iedereen anders. En dat klopt. Wat jij mooi vindt, hoeft iemand anders nog niet mooi te vinden. Wij vrouwen zijn onze eigen grootste criticus, als het op uiterlijk aankomt. Test het maar eens. Neem bijvoorbeeld je beste vriendin of je zus in gedachten en noem tien dingen die je mooi vindt aan haar. Probeer het daarna van jezelf. Een stuk moeilijker, niet? Ik herken het zelf in ieder geval, en waarschijnlijk velen van jullie met mij. ‘Er is altijd wel iemand mooier dan ik’. En dat terwijl iedereen natuurlijk wel iets moois heeft, als je rationeel nadenkt. Bovendien is iedereen wel ergens onzeker over. Het is maar net hoe je ernaar kijkt.

 

 

 

Tips voor meer zelfvertrouwen

Accentueer je sterke punten. Het klinkt heel afgezaagd, maar is zo logisch. En tóch doen te weinig vrouwen het. Heb je sprankelende ogen? Laat ze opvallen door make-up! Een prachtige taille? Draag kleding die dat accentueert! Mooie benen? Ze mogen gezien worden! Accentueer je mooie kanten, dan zullen je minder sterke punten niet meer opvallen.

Denk positief
. Niet alleen met make-up of kleding zijn je mooie punten te accentueren, ook met je denkwijze. Kijk niet alleen maar naar dat ene vetrolletje of die uitstekende teen, maar let op dát wat je mooi maakt. Het ‘afwijkende’ onderscheidt je juist van de rest: je vrouwelijke rondingen of je mooie teennagels. Geef aan alles een positieve twist, dan zullen die punten ook eerder opvallen bij anderen.

Eet en drink gezond. Waar je ook mee zit qua uiterlijk: gezond eten en drinken is dé remedy voor alle problemen. Het helpt om een slechte, onregelmatige huid te verbeteren, je haar gaat ervan glanzen en als je wil afvallen is gezond eten al een hele grote stap in de juiste richting.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Het afgezaagde, maar oh-zo-ware cliché komt hierbij weer om de hoek kijken: iedereen is anders! Niemand is met elkaar te vergelijken, dus meet jezelf ook niet aan anderen. Het heeft geen zin, tenzij je hen onder net zo’n grote loep legt als de loep waar je jezelf door bekijkt. Wil je jezelf toch met iemand vergelijken, laat je dan inspireren. Denk in kansen, in plaats van in bedreigingen. Wat iemand anders kan, kan jij tenslotte ook! Waarom niet?

Onthoud: je flaws maken je juist mooi. Perfectie is ook maar saai. Wat valt er nog te verbeteren als je al perfect bent? Het is juist leuk om iets te hebben om naar te streven, om ergens naartoe te werken. Zorg dat je realistische doelen voor ogen hebt en gá voor datgene wat je wil verbeteren aan jezelf. Als je het echt wil, lukt het!

Tenslotte het belangrijkst van allemaal: zit lekker in je vel. Geniet, wees gelukkig. Kijk naar de dingen in je leven waar je blij van wordt. Richt je leven in zoals jij het wil en je zal uitstralen dat je goed bezig bent, dat je je fijn voelt en dat je gelukkig bent met jezelf. Wederom oh-zo-cliché maar oh-zo-waar: als het van binnen goed zit, straal je dat uit van buiten.

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

16maart canva

 

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.