17 januari: Valse honger

Campagne Januari Mensen zeggen voortaan dat ik straal Nieuwsbrief

Verwar honger en dorst niet met elkaar

Valse honger is eigenlijk dorst die zich uit als een hongergevoel. Het honger- en dorstgevoel wordt door de hypothalamus geregeld. De hypothalamus een klein orgaan in je hersenen dat verschillende functies heeft. Het stuurt je zenuwstelsel aan, maar regelt ook dat je een bepaald gedrag gaat vertonen. Bijvoorbeeld het krijgen van dorst- en hongergevoelens. De hypothalamus laat je weten wanneer er behoefte is aan vocht. Dorst- en hongerprikkels zijn vrijwel gelijk en daardoor verwarrend. Hoewel het dan lijkt alsof je honger hebt kan het dus ook heel goed zijn dat je gewoon even wat moet drinken. Sommige mensen drinken structureel veel te weinig. Hierdoor geeft de hypothalamus wel seintjes af, alleen die worden verward met hongerprikkels. Hierdoor blijf je maar eten…

Tips

Water drinken

  • Wees alert; gaat het om honger of dorst? Dit kun je heel makkelijk checken door eerst een groot glas water te drinken. Verdwijnt het gevoel, dan was het een dorstprikkel. Zo niet, dan ga je iets eten. Vaak als je een vast eetpatroon hebt weet je ook wel of het tijd is om te eten of niet. Je lichaam heeft namelijk een soort innerlijke klok die aangeeft wanneer het tijd is.
  • Drink minimaal 1,5-2 liter vocht per dag, het liefst water aangevuld met koffie of thee zonder suiker en melk. Vermijd zoete dranken en frisdranken.
  • Soep is een hele lekkere en makkelijke manier om vocht binnen te krijgen. Het vult, maar bevat relatief weinig calorieën (indien je groenten en vlees gebruikt en geen koolhydraatbron zoals vermicelli of aardappel). Gebruik ook niet te veel zout. Kijk eens voor een lekker recept in het PowerSlim kookboek of op de receptenpagina van PowerSlim.

 

 

17januari canva

Wil je meer weten over PowerSlim en Cryolipolyse?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim dieet om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Of ben je benieuwd naar onze cryolipolyse behandeling?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.