18 juni: krachttraining

Krachttraining versus cardiotraining

Jezelf de sportschool inkrijgen is voor veel vrouwen al een hele opgave. Maar voor wie de ambitie heeft om zichzelf een gezonde(re) levensstijl aan te meten is dat pas de helft van het werk. Want wat is nou voor jou en jouw gezondheidsdoelen de beste trainingsmethode?

Het korte antwoord

Naast een gebalanceerd voedingspatroon is cardio de beste optie voor puur gewichtsverlies; dat is het korte antwoord. Dat heeft allemaal te maken met het bereiken van koolhydraat- en caloriebeperking, dat de basis is bij het afvallen. Tijdens een cardioworkout verbrand je namelijk meer calorieën omdat je hartslag tijdens deze workout hoger ligt dan tijdens een krachttraining. Het is een simpel rekensommetje; zolang je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam gebruikt, val je af.

spierweefselLangdurige calorieverbranding

Spierweefsel heeft – in tegenstelling tot vetweefsel – een hoge energetische waarde. Het lichaam is altijd bezig met het vernieuwen van cellen. Dat geldt bijvoorbeeld voor je huid en haren maar ook voor je spieren. Dit vernieuwingsproces vereist energie en hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je lichaam nodig heeft voor dit proces. Het resultaat: een langdurige calorieverbranding en een strakker lijf.

Ons advies

Dus wie wil kiezen tussen cardio of krachttraining om af te vallen, kan wat ons betreft beter kiezen voor krachttraining. Maar het mooiste is natuurlijk als je de twee combineert. Bovendien haal je met sterkere spieren door krachttraining ook meer uit je cardioworkout. Ons advies? Haal het beste uit twee werelden. Ga lekker de buitenlucht in voor je cardiosessie en bezoek een fitness centrum voor krachttraining.

 

Meer weten over PowerSlim?

18juni canva

 

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.