18 mei: O O Avocado

Avocado

In veel supermarkten kun je ‘eetrijpe’ avocado’s kopen. Maar misschien kom je toch eens thuis met een exemplaar wat erg hard aanvoelt. Leg de avocado dan op je fruitschaal in de buurt van een appel en/of banaan. Deze vruchten produceren ethyleen, een stof die de rijping versnelt.

Is avocado gezond?

Jazeker is avocado gezond. De vruchten zijn rijk aan vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium en zijn, door de hoeveelheid vet, heel voedzaam. Bovendien geven ze je een verzadigd gevoel, zijn ze goed voor je suikerspiegel en cholesterol en gaan ze verschillende kwaaltjes tegen. Alleen maar voordelen dus, maar elke dag een avocado eten, is een minder goed idee.

avocado 2644150 1920

 

De reden hiervan is eenvoudig: avocado’s bevatten weliswaar veel gezonde vetten, maar ook gezonde vetten leveren (te) veel calorieën. Vraag dus een collega of huisgenoot de avocado met je te delen. Of bewaar een stuk. Als je de pit bij het overgebleven vruchtvlees bewaart, opgerold in aluminiufolie, in de koelkast, krijg je de minste verkleuring en ziet je avocado er nog lekker uit.

 

 

 

Wil je meer weten PowerSlim?

18mei canva

 

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.