2 februari: over verzadiging

Campagne Januari Mensen zeggen voortaan dat ik straal Nieuwsbrief

Rupsje nooitgenoeg?

Ben jij zo iemand die snel eet en niet snel genoeg heeft? De kans is groot dat je dat als onplezierig ervaart. Als is het alleen maar omdat de kans op overeten en ontwikkelen en onderhouden van overgewicht erg groot is.  Je eet gewoon te snel en ervaart de ervaring van verzadiging niet, omdat verzadiging pas na zo’n 20 minuten optreedt.

Als je rustig eet doe je jezelf een enorm plezier:

  • Als je langzaam eet, heb je langer de tijd om te genieten
  • Het is beter voor de spijsvertering: enzymen gaan aan het werk in je mond
  • Als je twee keer zo vaak kauwt als normaal, eet je mogelijk tot 15% minder
  • Je voelt je meer verzadigd na het eten

Vind je het lastig om rustig te eten? Ik heb wat tips voor je:

  • Geniet bewuster van elke hap die je neemt. Dat betekent: mindful zijn, vaker kauwen, langzamer genieten en niet direct een nieuwe hap nemen. Het is beter om zo’n 20 keer te kauwen op elk stukje, hoe veel dat misschien ook lijkt.
  • Leg je bestek af en toe neer en drink een slokje water. In gezelschap is het een goed moment om je te mengen in een gesprek of zelf iets in te brengen. Je bent in je hoofd dan minder bezig met het ‘niet eten’.
  • Eet niet voor een beeldscherm; TV, laptop, computer of mobiel. Je eet dan niet bewust én je hebt minder goed door hoeveel je al hebt gegeten.
  • Snel eten kan een reactie zijn op honger. Heb je daar misschien last van? Zorg er dan voor dat je maaltijden en tussendoortjes iets anders verdeeld zijn, zodat je niet met enorme honger aan de maaltijd zit.
  • Zet een reminder in je telefoon voor elke maaltijd, die je eraan herinnert dat je langzaam wil eten. Leg je mobiel in een andere kamer dan waar je eet.

Mocht dit allemaal niet werken, dan is er nog de trilvork: een vork die gaat trillen als je te snel eet. Feedback is heel waardevol bij gedragsverandering, dus als je langzamer wil eten kan dit effectief zijn. ????

 

 

 

2februari canva

Wil je meer weten over PowerSlim en Cryolipolyse?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim dieet om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Of ben je benieuwd naar onze cryolipolyse behandeling?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.