24 maart: afspraken met jezelf

Campagne Zomer Dit wordt mijn zomer Nieuwsbrief

Je beloftes nakomen

Je hebt het vast wel bij je opvoeding geleerd: wat je belooft, dan moet je doen. Zo handel je vast wel richting anderen. Als je iets belooft, dan doe je het. Weet je niet zeker of je je belofte kunt waarmaken, dan beloof je het niet.

Maar hoe zit dat met beloftes/afspraken die je met jezelf hebt gemaakt?

De afspraak met jezelf

afspraak met jezelfIn onze praktijk merken we dat klanten de afspraken die ze met zichzelf maken, lang niet altijd even nauw nemen.

Hoewel het heel gemakkelijk lijkt om afspraken met jezelf op een laag pitje te zetten en bij een gemaakte fout te denken: ach, ik doe er toch niemand kwaad mee, werkt dat in werkelijkheid toch net iets anders. Wanneer je afspraken maakt met jezelf, is het je doel om deze na te komen. Anders zou je de afspraak in eerste instantie niet maken. Doe je je best en lukt het? Dan geeft dat een fijn gevoel. Doe je je best en lukt het toch niet? Dan kan je enorm van jezelf balen. Daardoor zal je zelfvertrouwen afnemen.

 

 

Minder zelfvertrouwen?

Iedere keer dat jij met jezelf een afspraak maakt en deze niet nakomt (om welke reden dan ook) laat je jezelf zien dat je iets niet kunt. Dat je niet in staat bent om de gemaakte afspraak na te komen. En dat leidt tot een verminderde mate van zelfvertrouwen. De kans is groot dat je jezelf als zwak of dom beschouwt. Net zoals het niet nakomen van afspraken met anderen slecht is voor je relatie met hen, werkt dat ook zo met jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen wanneer je een afspraak met jezelf niet nakomt. Gebeurt dit keer op keer? Dan is de kans groot dat er – net als in een vriendschap – op een gegeven moment haast geen vertrouwen meer overblijft.

De belangrijkst afspraak is die met jezelf

Campagne Zomer Dit wordt mijn zomer Instagram Facebook 1080x1080 NL

Neem jezelf dus serieus, maak haalbare afspraken en kom ze na. Red je het niet alleen? Schakel dan hulp in – van je partner, een vriendin of van een coach.

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten PowerSlim?

 

24maart canva

 

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.