29 maart: benut de zomertijd

29maart

Zomertijd

zomertijd

 

Afgelopen nacht is de zomertijd ingegaan. ‘s Morgens blijft het wat langer donker, maar ‘s avonds is het langer licht. Vooral nu is dat goed nieuws. Daglicht is nl. heel goed voor je gezondheid.

 

 

 

Daglicht

Daglicht heb je nodig om ervoor te zorgen dat je biologische klok goed functioneert. Daarnaast heb je daglicht nodig om vitamine D aan te maken en een depressie te voorkomen. Hup naar buiten dus!

Je biologische klok zorgt ervoor dat allerlei processen in het lichaam – de temperatuur, bloeddruk, stofwisseling – goed op het moment van de dag zijn afgestemd. Zo zijn je bloeddruk en lichaamstemperatuur ‘s nachts laag en worden ze voor je opstaat weer op peil gebracht. Op andere momenten van de dag zorgt je klok er bijvoorbeeld voor dat je alert bent en voedsel kunt verteren.

Ook als je geen of weinig daglicht krijgt, functioneert je biologische klok, maar je ritme verschuift. Licht zorgt ervoor dat je lichaam wakker blijft, dat je alert bent en dat je overdag actief kunt zijn.

Benut de zomertijd

Je kunt ‘s avonds een:

  • ommetje of wandeling maken
  • uurtje in de tuin werken
  • rondje fietsen
  • ………………………………………….

PS00607 Wafels vanille zonder ster

 

Wat ga jij ‘s avonds na het eten doen? Deel je reactie onder dit bericht op Facebook of stuur ons een e-mail. Onder de inzenders verloten we een sample van de PowerSlim Wafel Vanille.

 

 

 

 

 

Kunnen wij iets voor je doen?

team maart2020

 

We beseffen dat iedereen, ook jij, je zorgen maakt en staan voor je klaar. Je mag ons altijd bellen (0345 724905), WhatsAppen (06 29007227) of een e-mail sturen.

We doen wat in ons vermogen ligt om samen deze lastige periode zo goed en gezond mogelijk door te komen.

Hartelijke groet van Astrid, Cyrelle, Manuela, Niesje, Tamara, Rebecca en Willy.