3 januari: combineer koolhydraten met eiwitten of vetten

Campagne Januari Mensen zeggen voortaan dat ik straal Nieuwsbrief

Merk jij dat ook, dat je na het eten van iets, dat voornamelijk (snelle) koolhydraten bevat (koek, snoep, chocola, drop, ijs, chips, stokbrood),  alleen maar meer trek krijgt? Naast het stemmetje in je hoofd dat zegt: ‘Ach, dat ene koekje maakt toch niet uit’ of ‘Nu is het toch al te laat, nu maakt het toch niet meer uit wat je eet’ is er ook een lichamelijke verklaring.
Door het eten van snelle koolhydraten stijgt je bloedsuiker flink en gaat je lichaam heel veel insuline aanmaken. Door al die insuline daalt je bloedsuikerspiegel fors en dan krijgt je lichaam het signaal om weer te gaan eten om je bloedsuikerspiegel op peil te krijgen.

Dikmaakcirkel 570x0Je krijgt dan een snack attack en gaat op zoek naar voedingsmiddelen die snel energie leveren. En dat zijn vaak voedingsmiddelen met veel snelle koolhydraten. Zo blijf je in de negatieve spiraal van snelle koolhydraten hangen en blijf je constant honger houden.
Niet iedereen heeft hier evenveel last van. Hoe dat komt, daarover bestaat nog niet veel duidelijkheid.

Wij merken dit verschijnsel ook op bij klanten die naar fase 2 van het PowerSlim programma gaan. Sommigen ervaren minder verzadiging en worden onrustig na het eten van bijvoorbeeld fruit, (volkoren)brood en aardappelen. Terwijl dit toch ‘langzame’ koolhydraten zijn. Ons advies is dan ook altijd om het eten van koolhydraten te combineren met het eten van eiwitten. Bijvoorbeeld:

  • een appel met kaneel en een paar eetlepels kwark
  • een paar mandarijntjes met 4 walnoten
  • volkorenbrood of cracker met 4-6 plakjes kipfilet of een eitje

Kauw ieder hapje goed, let erop dat je dat vooral met fruit ook doet, zodat door het kauwen de vrijkomende enzymen je lichaam helpen de fruitsuikers beter te verteren. Je zult zien dat het werkt.

 

3januari canva

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.