7 juli: niet aan, maar in het zwembad

Zwemmen

Zwemmen heeft vele gezondheidsvoordelen. Het verbetert je conditie, je verbrandt er calorieën mee, het maakt je hoofd leeg en (pijnlijke) spieren soepel. 

Gezondheidsvoordelen zwemmen

zwemmen

In het begin kan zwemmen wellicht zwaar zijn, maar als je het de tijd geeft zul je vooruitgang bemerken. Je gaat er (letterlijk) beter van in je vel zitten. Zwemmen is goed voor de spieren en in warm water functioneren stijve spieren veel beter. Ze ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt en het vergt veel minder van de spieren dan sporten op het droge. Niet alleen je spieren ontspannen, het werkt ook geestelijk ontspannend. Ook bij rugklachten kan zwemmen verlichting bieden. Daarnaast is het goed voor je hart en longen. Na verloop van tijd voelt je lichaam duidelijk soepeler aan. Je ademcapaciteit vergroot zich, waardoor je langere afstanden kunt zwemmen. Je zult merken dat je snelheid toeneemt en de hersteltijd na je inspanning afneemt.

 

 

Zwemmen tegen overgewicht

Zwemmen is zeer geschikt om gewicht kwijt te raken. Bij korte, explosieve sporten, zoals fitness verbrandt je lichaam koolhydraten in plaats van vetten. Bij duursporten zoals fietsen, zwemmen en wandelen worden vetten verbrand. In het water heb je veel meer bewegingsvrijheid en word je niet beperkt, omdat je spieren en gewrichten in het water als het ware ‘zweven’ en er nauwelijks druk op uitgeoefend wordt.  Veel mensen met overgewicht hebben last van pijntjes in de gewrichten door het zware gewicht dat ze meedragen. Het kan een grote stap lijken om te gaan sporten, omdat je bang bent dat je knieën het bijvoorbeeld niet aankunnen. Maar maak je geen zorgen: je bent gewichtsloos in het water. Meer dan 30 minuten zwemmen is een actieve training waarbij je meer calorieën verbrandt dan een halfuur hardlopen. Het is heel intensief, maar tegelijkertijd ook de meest blessureloze sport die er bestaat. De kans is klein dat je met zwemmen iets overbelast.”

 

Meer weten over PowerSlim?

7juli canva

 

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.