9 maart: jouw motivatie bepaalt je succes

Campagne Januari Mensen zeggen voortaan dat ik straal Nieuwsbrief

 

Motivatie

Motivatie is de drijfveer die je nodig hebt om te veranderen. Het is de bereidheid en mogelijkheid die je hebt om bepaalde dingen te doen en/of bepaald gedrag te uiten. Deze motivatie kan van binnenuit (intrinsiek) of van buitenaf (extrinsiek) komen.

Motivatie bij afvallen

motivatie

 

Je het meeste aan het ontwikkelen van je intrinsieke, autonome motivatie. Wat is jouw drijfveer om te willen veranderen? Laten afvallen als voorbeeld nemen. Als je intrinsiek gemotiveerd bent om af te vallen, betekent het dat je het belangrijk vindt om goed voor jezelf te zorgen en regie te hebben op je eetgedrag. Er is geen beloning of straf. Je doet het omdat je het gedrag zelf waardevol vindt en het is hoe je als persoon wilt zijn. Als je extrinsiek gemotiveerd bent, haal je geen voldoening uit het gedrag zelf, maar word je gemotiveerd door het resultaat. Je eet gezonder omdat je weer in die mooie jurk of spijkerbroek wilt passen. Daarnaast werkt het extrinsiek motiverend als het andere mensen opvalt dat je bent afgevallen.

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

 

9maart canva

 

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim omĀ  te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.