Carolien: Mijn eyeopener? Ik voel me fitter zonder suikers en snelle koolhydraten.

carolien collage min97kilo

Snoepen en snaaien door thuis zitten

In 2019 en 2020 maakte ik een nare periode door. Ik had, door heupklachten, veel pijn en kon daardoor lastig bewegen en sporten. Doordat ik meer thuis zat, ging ik ook meer snoepen en snaaien. Omdat die periode redelijk lang duurde kwam ik wat kilo’s aan.

Werken aan mijn gezondheid

Na 2 operaties ging het gelukkig de goede kant op met mijn gezondheid, maar de kilo’s bleven plakken. Dat vond ik heel vervelend, want mijn kleding paste niet meer en ik voelde me daardoor nog steeds niet goed. Ik besloot om onder begeleiding gezonde eetgewoontes te gaan ontwikkelen en af te vallen.

Gelukkig zit er in mijn woonplaats Leerdam een PS. Food & Lifestyle center.  Eind april bracht ik er mijn eerste bezoek en ik ben gelijk daarna gestart.

Even wennen

In het begin was het even wennen, maar al snel raakte ik vertrouwd met koolhydraatarm eten. De producten van PS. Food & Lifestyle zijn erg lekker en de recepten supersimpel. Als ik vragen had, kon ik die gewoon stellen aan mijn coach, ook tussen de consulten door.

De weegmomenten waren een feestje. Het is zo fijn om telkens weer een lager getal op de weegschaal te zien, te merken dat je kleding losser zit en dat je meer energie krijgt. Natuurlijk waren de weegmomenten ook om vragen te stellen en om te sparren over ‘lastige momenten’ en ‘gewichtsbehoud’.

Mooi resultaat

In totaal ben ik 10 kilo afgevallen in krap 4 maanden tijd. In die tijd ben ik ook nog op vakantie geweest en waren er weer feestjes en etentjes. Het geeft me vertrouwen om te merken dat ik ook dan bewuste keuzes kan maken en gewoon ook eens kan ‘zondigen’, zonder dat dat nadelige gevolgen heeft voor mijn gewicht.  Het gaat er niet om wat je soms kiest, als je maar het vaakst bewust voor gezond kiest.

Zoveel fitter

Natuurlijk ben ik blij met mijn gewichtsverlies, maar ik sta ervan versteld hoeveel fitter ik me voel – alleen maar omdat ik minder suiker en snelle koolhydraten eet. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat ik mijn gewicht behoud, want koolhydraatrijke voedingsmiddelen ‘vallen niet langer  goed’ bij me.

Tip

Mijn tip voor jou?  Geniet van de successen die je behaald hebt en gun jezelf ook gerust een ‘cheat’ momentje. Zo houd je het leuk en houd je het vol.

Carolien den Braven, november 2021

Jij ook?

Wil je, net als Carolien,  een aantal kilo’s verliezen?
Een nieuwe leefstijl aanleren, zodat je je fitter voelt?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op om je te vertellen wat wij, met het PS. Food & Lifestyle programma voor jou kunnen betekenen.

carolien collage min97kilo