Erwin en Mandy: wij gingen samen voor een lager gewicht

 

Ervaringsverhaal van Mandy

Zoveel eerdere pogingen

Na al van alles geprobeerd te hebben, had ik niet gedacht nog iets te vinden dat zo goed bij mij zou passen. Maar het is er echt! Het belangrijkste element is toch echt de persoonlijke begeleiding, de producten zijn namelijk erg lekker en met de voedingsschema’s heb je een extra houvast. De fijne begeleiding van mijn coach heeft het nog wel een stuk makkelijker gemaakt. Mijn coach was heel betrokken, streng maar ook meegaand, motiverend, enthousiast en complimenteus. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik mijn levensttijl heb weten aan te passen. Ik ben anders gaan denken over voeding en ik ben ervan overtuigd dat ik nooit meer naar mijn oude, te zware, gewicht zal terugkeren.

De PowerSlim leefstijl past bij mij

Ik heb 2 jaar geleden ook al eens mogen schrijven over mijn ervaring met PowerSlim, 2 jaar later ben ik nog steeds enthousiast en ben ik blij met mijn nieuwe leefstijl.

Ik was echt heel huiverig dat het jojo effect toch ook deze keer weer zou toeslaan, maar dus niet. Ik vind het soms nog moeilijk om te geloven, maar dankzij het powerslimmen heb ik echt een hele andere leefstijl aangeleerd: een super fijne leefstijl die ik ook niet meer zou kunnen missen. Het is zeker een kwestie van gedragsverandering, maar dankzij de fijne begeleiding lijkt zelfs dat heel makkelijk te gaan. Mijn coach is altijd voor mij klaar blijven staan, ook nadat ik mijn doel had bereikt, kon ik altijd weer bij haar terug komen. Ik heb sinds mijn puberteit niet meer een stuk vlaai kunnen eten zonder bij te komen, maar nu is die balans er. Balans is inderdaad een prachtig woord, maar in het weekend geniet ik op mijn nieuwe manier (haha) toch weer volop  – en op maandag pakken we de draad weer op.

Ervaringsverhaal Erwin

Erwin Pieters, deze naam kreeg ik toen ik op 13 december 1979 geboren werd. Inmiddels 38 lentes jong en samen met mijn mooie en lieve vrouw Mandy Pieters-Trotse ouders van twee prachtige kinderen: Jaimy, onze zoon van 6 en Lynn, onze dochter van 4.

Gezellig genieten

Al vroeg in mijn jeugd werd duidelijk dat ik een Bourgondiër ben. Iets wat ik van geen vreemde heb, want vooral mijn vader wist mij allerlei lekkernijen te laten proeven, van Franse kazen tot gebakken lever met uitjes. Na mijn 16e bleken ook de biertjes goed in de smaak te vallen. Van het snoepen ben ik nooit zo geweest, maar voor iets hartigs zou je me, bij wijze van spreken, wakker kunnen maken.

Tot mijn 18e heb ik niet zo veel last gehad van deze ‘levensstijl’. Maar toen ik besloot om te stoppen met wedstrijd zwemmen, bleek dat mijn gewicht goed onder controle werd gehouden door het sporten. Ik was best een stevige boy te noemen, maar van echt overgewicht kon je toen gelukkig nog niet spreken.

Erwin en MandyMinder sporten – meer gewicht

Volgens mij heb ik zo rond mijn 21ste voor de eerste keer geprobeerd om een paar kilootjes af te vallen. Ik was vaak in de fitness te vinden en door mijn maaltijden meer dan te halveren, bleek dat ik op korte tijd van de 90 KG schoon aan de haak, weer naar de ‘vertrouwde’ 80 KG kon gaan. Uiterst tevreden was ik met dit gewicht en na 3 weken te hebben ‘gebunkerd’, zonder ook maar een gram bij te komen, dacht ik dat ik de wereld aan kon. Helaas bleek dat voor korte duur. Een jaar later tikte ik namelijk de 100 KG aan. Zo rond dit gewicht heb ik tot mijn 27ste geschommeld en vond het eigenlijk wel best. Ja ik was aan de stevige kant, maar had er verder geen last van.

Samenwonen – samen genieten van lekkere hapjes

Op mijn 28ste kwam Mandy in mijn leven en wat hadden we het gezellig, gezellig in de zin van lekker op de bank, met een toastje, wijntje of biertje. We kwamen allebei een aantal kilootjes bij. Ik was zelf niet zo onder de indruk van mijn 110 KG en 1m83cm, totdat Mandy aangaf zich erg veel zorgen over me maakte. Besefte ik wel dat ik een BMI van 33 had, oftewel obesitas? Ik voelde me nog altijd gezond en een BMI van 33… tsja dat deed me eerlijk gezegd nog niet zoveel, maar de gezonde levensstijl van Mandy stak me aan. Uiteindelijk viel ik 10 kilo af en ging mijn BMI van 33 naar 30. Met een BMI tegen de 30 aan was ik echter nog steeds ‘te dik’, maar alles leek prima te gaan, ik sporten met plezier en de bourgondische levensstijl, tja, die was er nog altijd.

Naar het buitenland

Na een grondige verbouwing die begon in 2010, van dik een jaar, aan ons paleisje, werd in 2011 onze zoon, Jaimy, geboren. In datzelfde jaar kreeg ik een nieuwe baan, waardoor ik een groot deel van de tijd in Azië zat (en wat hebben ze daar lekker eten zeg!) Dit zorgde er weer voor dat er weer een aantal kilo’s bij kwamen.

Naast een BMI van 36 was ik er gedurende deze tijd ook achter gekomen dat ik slaapapneu heb, 53 ademstops, die langer dan 10 seconden duren, per uur. Een te hoge cholesterol en als klap op de vuurpijl ook nog eens een te hoge bloeddruk. En toen pas, ging het lampje branden. Ik wil toch zeker mijn kinderen oud zien worden, dus was het tijd voor actie! Op eigen kracht ging ik minder eten en meer sporten. De kilo’s vlogen eraf, maar er waren ook weken bij dat ik, ondanks mijn strenge dieet, geen gram verloor. Dat hoort erbij hoorde ik iedereen om me heen zeggen.

Halverwege 2016 woog ik 95 kilo, rende met gemak 10 KM en heb ik, wat ik nooit had durven dromen, met een obstacle course meegedaan; de Caveman run. De complimenten vlogen me om mijn oren en ik had me nog nooit eerder zo goed gevoeld.

Een auto ongeluk

Totdat ik op 8 februari een auto-ongeluk heb gehad, mijn achterligger vloog met volle snelheid achterop. En verloor ik mijn gezonde levensstijl weer direct uit het oog. Op 1 januari 2018 gaf de weegschaal 125,3 KG aan. Nogal deprimerend, maar ik besloot om de draad weer op te pakken, waar ik in 2016 zo goed mee was gestart. “Anders ga eens een keer mee”, zei mijn vrouw die al in 2016, succesvol, met PowerSlim in aanraking was gekomen.

PowerSlim was ook voor mij de oplossing

Op dinsdag 9 januari zat ik, huiverig, maar met goede moed, dan ook voor het eerst bij mijn PowerSlim coach aan tafel. Het was niet alleen prettig om met PowerSlim in aanraking te komen, maar ik had me ook geen betere coach durven wensen. Mijn coach heeft me op een zeer kundige en prettige manier door alle fases weten te loodsen.

De koolhydraatarme en eiwitrijke producten zijn erg lekker. Er waren wel eens momenten van honger, maar die kan ik op een hand tellen, als ik heel eerlijk ben dan kwam dat voornamelijk omdat ik een tussendoortje was vergeten of had overgeslagen.

We starten binnenkort met de gewichtsbehoud fase en ik ben ervan overtuigd van dat ik in balans kan blijven, want mijn coach heeft mij geleerd om ook op de moeilijke momenten de balans vast te houden.

Erwin en Mandy, februari 2019

Wil je, net als Mandy en Erwin, afvallen en balans aanbrengen in je leven?
Ontdekken dat je kunt afvallen zonder af te zien?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op om je te vertellen wat PowerSlim voor jou kan betekenen.

Erwin en Mandy