Heleen: wat ben ik trots dat het me is gelukt

Heleen collage min13kilo

Verschillende maten bikini’s

Met mijn gezin was ik in augustus op vakantie op Ibiza. Een heerlijke vakantie met zon, zee en strand. Tegen die strandmomentjes zag ik wel op. Ik was in het afgelopen jaar behoorlijk aangekomen. Ik heb voor de vakantie al mijn bikini’s gepast en de grootste maat moest in de koffer. Dat er allemaal verschillende maten bikini’s in mijn kast liggen zegt wel wat. Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk gejojo’t.  Toch was het een heerlijke vakantie. Ik deed net of ik mijn lichaam accepteerde en ging lekker in bikini en strandjurkje naar het strand en uit eten.

Niet blij met de vakantiefoto’s

Maar tijdens die vakantie zag ik foto’s van mezelf voorbijkomen waar ik niet trots op was en ik besloot: Na deze vakantie ga ik er iets aan doen! Ik heb in de week dat ik thuiskwam contact gezocht met de PowerSlim consulente in ons dorp. Ik was al vaak langs haar huis gelopen en ik zag het PowerSlim bordje hangen, maar ik wist niet wat het inhield. Op Facebook heb ik haar pagina gelezen en heb een afspraak gemaakt. Na een prettige intake besloot ik de uitdaging aan te gaan: van 75,4 kg naar 63 kg in 12 weken ongeveer.

Na de vakantie gelijk gestart

Ik kwam thuis met een tas vol spullen en ben meteen gemotiveerd aan de slag gegaan. Ik kookte voor mijn gezin en voor mezelf en al vond ik dat soms best lastig in het begin; ik werd er steeds handiger in. De PowerSlim recepten waren eenvoudig en smakelijk en de zakjes rijst, pasta en penne waren goed klaar te maken in de pan waar de pasta voor mijn man en kinderen al gekookt werden. Het lekkerste recept vond ik de enchillada’s en de penne met garnalen. Het grappigste gerecht vond mijn dochter het ‘ei uit een zakje’, zoals zij het noemde. Het feit dat je een omelet kunt bakken van een poeder was een ontdekking. Mijn gezin vond het af en toe ook nodig om een frietje of iets anders ongezonds te eten. Ik maakte dan een zalmwrap o.i.d. voor mezelf en had daar helemaal geen moeite mee. Ik had tenslotte een doel en wilde dat absoluut behalen.

Blij met de begeleiding

De eerste kilo’s gingen heel snel en dat motiveerde me enorm. Ook de steun van de consulentes was belangrijk. Zij wisten altijd wel te vertellen dat het goed ging (ook al stond mijn gewicht ook wel eens stil) en was het een heel warme periode van het jaar) en dat ik goed bezig was.

Het vasthouden aan mijn doel was ook wel eens een valkuil: Als we uit eten gingen of een bezoek aan vrienden brachten voelde ik me daarna schuldig dat ik iets had gegeten dat niet op het menu van PowerSlim stond. Als ik daarna toch weer afgevallen was stelde me dat gerust: ik kon het hebben.

Wat ik lastig vond waren mijn werkdagen. Ik ben lerares in een kleuterklas en ik ben niet in de gelegenheid om bijvoorbeeld toast met avocado te bereiden onder werktijd. Dat loste ik op door de lunch en het ontbijt om te wisselen. ’s Ochtends at ik dan toast en op school kwark met muesli. Als tussendoortje nam ik dan een dessert of een drank mee en een reep. Dat ging prima.

Willy en Tamara gaven ook aan dat ik niet helemaal naar 63 kg hoefde. Was ik ook bereid om tot 66 kg te gaan? Dat was fijn. Zij zetten er geen druk achter. Ik kon het helemaal zelf bepalen.

Wat ben ik trots dat het me is gelukt

Thuis had ik een glazen potje en bij elke 100 gram die ik kwijt was mocht ik een steentje in de pot doen. Daardoor maakte ik het resultaat heel visueel! Echt een tip voor mensen die willen afvallen.

En nu is het dan zover. Ik kan mijn oude broeken weer aan, want ja, die lagen ook nog in de kast. Ik kan het vaak nog niet geloven. Het sporten gaat gemakkelijker en ook daarin ben ik gemotiveerder. Natuurlijk helpen sporten en veel water drinken ook bij gewicht verliezen.

Op mijn foto’s kun je zien dat er echt wel een aantal kilo’s verdwenen zijn, maar toch zijn er nog veel mensen die zeggen: Maar je was toch helemaal niet dik? Ik hoefde geen 25 kilo af te vallen, dat weet ik wel, maar lekker in mijn vel zat ik niet en ik wilde ook zeker niet nog dikker worden. Door de Coronacrisis adviezen werd ik er ook op gewezen dat overgewicht niet bevorderlijk was voor mijn gezondheid. Allemaal redenen voor mij om de knop om te zetten. Ik neem nog steeds 6 eetmomenten op een dag. Ik maak ruim voldoende groenten klaar en ben zuinig met koolhydraten en suiker. Dat heb ik geleerd van PowerSlim. Ik ben van plan om dit vol te houden en om over 10 jaar te zeggen: dat heb ik aan PowerSlim te danken!

Heleen Boon, november 2020

Wil je, net als Heleen, afvallen en weer trots op jezelf zijn?
Ontdekken dat je kunt afvallen zonder af te zien?
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op om je te vertellen wat PowerSlim voor jou kan betekenen.

Heleen collage min13kilo