Helma blog 1: ik ben gestart met PowerSlim

Even voorstellen

Mijn naam is Helma de Vries. In mei dit jaar ben ik gestart met ‘Power Slimmen’ en ik wil graag met jullie mijn ervaring delen doormiddel van een blog. Misschien heb je zelf PowerSlim gebruikt of ben je, net als ik, ook bezig met afvallen. Of misschien wil je graag gáán afvallen? Dan vind je het wellicht leuk om mijn blog te lezen………………..

Nou ik ben dus Helma en ik ben 29 jaar. Mijn leven is tot nu toe best leuk te noemen, ik heb leuke familieleden en vrienden, een fijn huis, een lieve vriend en doe leuk werk in de cliëntenzorg thuiszorg. Toch heb ik een grote wens en dat is een lager lichaamsgewicht. Wel te verstaan een véél lager lichaamsgewicht. Mijn streven is om 40 tot 50 kilo af te vallen.

Te zwaar

Steeds vaker kreeg ik last van mijn gewicht. Zowel fysiek als mentaal was ik er helemaal klaar mee. Ik was al lang niet meer blij om mezelf in de spiegel te zien en lichamelijk brengt overgewicht veel overlast met zich mee zoals snel transpireren, last van gewrichten, snel moe enzovoort.

Via collega’s hoorde ik over het PowerSlim programma en zag vol bewondering aan hoe zij gewicht verloren en hoe zij zichtbaar gingen stralen en zich veel beter voelden. Ik ben gaan lezen op internet en het systeem sprak me erg aan omdat het door diëtisten is ontwikkeld en omdat het een wetenschappelijk verantwoorde methode voor gewichtsreductie is.

Het roer gaat om

20 mei 2019 was het zover voor mij. Na een intake gesprek begin die maand en nog een heerlijke vakantie met mijn vriend ben ik de 20e gestart met Power Slimmen bij La Peau Satin. Vol goede moed ging ik die dag met mijn ‘startbox’ naar huis, op weg om mijn wens te verwezenlijken!

“En….? Hoe is het gegaan??” Was na een week de vraag van mijn coach Sandra. Ik weet zeker dat ik erbij lachte toen ik zei, “heel goed..!” Het weekmenu dat ik gevolgd had uit de startbox was lekker en makkelijk klaar te maken. Er zat een boodschappenlijst bij met spullen die ik uit de supermarkt nodig had en eenvoudige maar lekkere recepten in een start boekje. Het was allemaal zo duidelijk dat ik weinig vragen had. “Zullen we eens kijken op de weegschaal wat er is gebeurd deze week”, vroeg Sandra.

Helma 1298kilo e1561885939699

Mijn eerste weegmoment

4.1 kilo!!!! Jeetje. Dat is een leuke start! Sandra vertelde mij dat dit alleen de eerste week zo veel zal zijn omdat je lichaam na de start van een koolhydraatarm dieet overschakelt op vetverbranding en dat daarbij veel vocht verloren gaat. Zolang je koolhydraatarm blijft eten, blijft je lichaam in de vetverbranding en wordt overtollige vetmassa verbrand. “Wij houden een gemiddelde van 1 kilo per week aan” zei Sandra. Nou ik ben er blij mee en dit is mooi alvast weg! ????
Een goede start dus voor mij met Power Slim!

Tot de volgende keer

Inmiddels ben ik  begonnen aan week 6 en kan ik je nog veel meer te vertellen over mijn PowerSlim avontuur. Graag schrijf ik hierover in mijn volgende blog. Leuk als je mijn avontuur volgt!

Groetjes Helma

 

PS: Wil je zelf ook starten met Power Slim, vraag dan gewoon een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij La Peau Satin in Veenendaal! Dan doen we het een beetje samen ????