Helma Blog 10: op de helft – maar hoe zit het met mijn motivatie?

Mijn naam is Helma en in mei 2019 ben ik gestart met PowerSlim. Mijn doel is om 40 tot 50 kilo af te vallen, genoeg kilo´s om een blog te schrijven over het verloop hiervan. Om jullie een beeld te geven van hoe PowerSlim werkt voor mij neem ik jullie mee in mijn avontuur, op naar een gezonder, fitter en slanker leven.

Halverwege

Het bovenstaande kopje is positief, afgelopen week mocht ik de ‘min 25 kilo’ aantikken. Een heel fijn gevoel, maar toch ook wel dubbel. Als jullie mijn blogs een beetje hebben gevolgd weten jullie ook dat de ‘min 20 kilo’ al een poosje geleden was. Begin september haalde ik dit doel en inmiddels zijn we al weer heel wat weekjes verder.

De laatste weken gaat het heel gestaag. De sprongen die ik aan het begin maakte zijn nu sprongetjes geworden. Ook de vakantie heeft ervoor gezorgd dat ik een aantal weken stil heb gestaan. Als er iets bij komt, moet dat ook eerst weer eraf voor het uiteindelijke doel in zicht komt.

Dit heeft me doen realiseren dat die ‘min 50 kilo’ wellicht wel erg ambitieus was, maar de ‘min 40 kilo’ ga ik zeker halen.  Dus eigenlijk zit ik al aan de goede kant van het af te vallen gewicht.

Motivatie

giving up

 

Zoals jullie begrijpen werkt het langzame tempo van afvallen niet altijd motiverend. Ik heb wel eens benoemd dat ik nu niet alle etentjes meer mijd en ik merk ook dat sommige producten me een beetje tegen gaan staan, met name de lunchproducten.

Maar zelfs als ik een goede week heb gehad kan het zo zijn dat er maar een paar ons af is. Gelukkig ben ik een doorzetter en ik ben er nog steeds van overtuigd het doel te halen, dan maar op deze, wat langzamere manier. Komen zal ik er!

 

 

 

 

Beweging

Wat denk ik ook wel meespeelt is dat ik, met dit koudere en vaak nattere weer, me er echt toe moet zetten te gaan wandelen. Daarnaast is het eerder donker en het stimuleert me niet echt naar buiten te gaan. Toen ik net begon was het volop lente en de zomer moest nog komen. Ik merkte dat het veel makkelijker was buiten bezig te zijn. Op het moment kan ik ook weinig tijd vrij maken om naar een sportschool te gaan, dus qua beweging doe ik minder dan toen ik begon. Dat terwijl mijn lichaam juist meer beweging nodig heeft nu ik wat minder weeg dan eerst.

Ik probeer mijn wandelingetjes zeker in te plannen, maar in de regen wandelen ben ik echt geen fan van. Wat mij betreft mag het dus weer snel lente worden 😉

Deze blog is over het algemeen niet heel positief, maar het geeft wel een eerlijk beeld van mijn afslankstrijd. Die strijd is het toch echt wel hoor. Aan de andere kant was de strijd met mezelf, toen ik nog wel die 25 extra woog, veel groter, dus ik lever liever deze strijd.

Zo ziet ik er nu uit

Helma min25kilo

 

Om deze blog positief af te sluiten zie je hier links weer een foto van het verschil, daar word ik wel heel blij van.
Het geeft me stimulans om door te gaan.

 

 

 

 

PS: Wil je zelf ook starten met Power Slim, vraag dan gewoon een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij La Peau Satin in Leerdam of Veenendaal. Dan doen we het een beetje samen 😉