Helma blog 12: geen Blue Monday voor mij

Mijn naam is Helma en in mei 2019 ben ik gestart met PowerSlim. Mijn doel is om 40 tot 50 kilo af te vallen, genoeg kilo´s om een blog te schrijven over het verloop hiervan. Om jullie een beeld te geven van hoe PowerSlim werkt voor mij neem ik jullie mee in mijn avontuur, op naar een gezonder, fitter en slanker leven!

De winter

De winter is het seizoen waar ik het minste mee op heb. Het is koud, meestal regenachtig en grijs weer en het ergste van alles: de donkere dagen. Wat mij betreft mogen ze dit seizoen snel overslaan. Hoewel we nog geen sneeuwvlokje gezien hebben in Nederland mag het, wat mij betreft, snel lente worden! Daar verheug ik me nu al op, de bloemen die weer prachtig opkomen, het warmere weer en vooral dat het langer licht blijft.

Nu ik met PowerSlim bezig ben is dit voor mij ook het lastigste seizoen van allemaal merk ik. Ik heb minder zin in gezond eten en vooral het bewegen blijft achterwege. Want in het donker een wandeling maken is niet een van mijn favoriete bezigheden. Ik merk dat ik wat minder energie heb en ik eerder neig naar met een dekentje op de bank zitten, dan naar een stevige wandeling.

Hoe overleef ik de januari maand?

Met name de maand januari vind ik weinig aan. De december-gezelligheid is achter de rug en de lente laat nog even op zich wachten. Toch probeer ik er het beste van te maken. Ik heb het deze maand vrij druk met mijn opleiding, dus menig vrij uurtje breng ik achter de laptop en in de studieboeken door. Heerlijk als ik weer iets van mijn to-do-list kan afstrepen. Tussen het huiswerk maken door, kijk ik alvast naar zomervakanties, heerlijk weg zwijmelen bij al die mooie foto’s van prachtige stranden…

sauna

 

Daarnaast plan ik ook echt de gezellige momentjes, zodat ik ook nog wat ontspanning heb. Wat ik het meeste fijne vind om te doen in de winter is een dagje sauna. Zo lekker om na die warmte van de sauna de koude buitenlucht in te gaan en vervolgens in een warm badje te plonzen. Het zorgt, naast ontspanning en warmte, ook voor een extra afvoer van afvalstoffen. Naast genieten dus ook zeer productief! Goed excuus om nog net een keer vaker te gaan dan anders 😉

 

 

 

Geen last van griep of verkoudheid

Helma muts

 

Wat ik als zeer positief ervaar is dat ik eigenlijk de hele herfst en winterperiode nog geen last heb gehad van de griep. In mijn werkveld, de zorg, heb je een groot risico aangestoken te worden. Afgelopen jaren had ik elke winter wel, soms meerdere malen, last van een hardnekkige verkoudheid of een griepje. Ik merk dus dat ik veel meer weerstand heb.                  

Ik denk dat dit voor een deel te danken is aan dat ik vaker buiten ben, of voor een wandeling of als ik mijn werkroute op de fiets doe, maar vooral aan mijn gezondere leefstijl met PowerSlim. Ik eet nu 2 keer per dag een flinke portie groente en al die vitaminen zijn dus niet voor niks geweest.

De winter is nog niet voorbij, maar voor nu ben ik positief en hoop ik dat de griep/ verkoudheidjes aan mij voorbij gaan.

 

 

 

 

Ga ook PowerSlimmen

PS: Wil je zelf ook starten met Power Slim, vraag dan gewoon een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij La Peau Satin in Veenendaal. Dan doen we het een beetje samen 😉