Helma: Blog 13 van mijn PowerSlim avontuur – een kijkje in mijn keuken

Helma 1031kilo

 

 

Sinds mei 2019 ben ik bezig met PowerSlimmen. Inmiddels al een aardige ervaringsdeskundige dus. Toen de oproep van PowerSlim kwam om mee te doen aan de nieuwe rubriek ‘Het eetdagboekje van …… ‘, dacht ik: daar gaat mijn volgende blog over!

 

 

 

 

Reden van starten met PowerSlim

Al van jongs af aan heb ik een strijd met mijn gewicht. Ik heb menig dieet al geprobeerd, maar vaak hield ik het niet lang vol. In het voorjaar van 2019 was ik er zo klaar mee, met name om mijzelf in de spiegel of op foto’s te zien, dat ik de knop heb omgezet en ergens voor de volle 100% voor wilde gaan.

De keuze viel al snel op PowerSlim, omdat diverse collega’s er goed mee zijn afgevallen. Het programma en producten van PowerSlim spraken mij enorm aan. De 6 eetmomenten vind ik heel fijn, geen honger lijden! Dit was vaak anders bij andere diëten. Dit voelde niet als een streng dieet en in combinatie met structurele begeleiding ben ik gestart met PowerSlimmen.

 

Mijn ervaring

De eerste weken heb ik de weekmenu’s volledig gevolgd, tot dat ik er goed in zat en zelf keuzes kon maken in de producten. Omdat PowerSlim een uitgebreid assortiment heeft valt er veel te kiezen.

Elke maandag heb ik mijn weegmoment en die dag maak ik mijn planning voor de komende week. Ik vul dan al mijn bakjes met de producten, zodat ik elke ochtend zo een bakje kan pakken en mijn dag kan starten.

Samen met mijn vriend bedenk ik wat we ’s avonds willen eten en vaak doet hij de boodschappen en kookt, hoe fijn! Hij doet niet aan PowerSlim, maar eet ’s avonds niet anders dan ik eet. Hij vind de recepten, net als ik, verrassend lekker. Als ik bij het avondeten een product van PowerSlim neem, dan neemt hij een alternatief, bijvoorbeeld gewone rijst of aardappels. Het is dus prima te combineren als je met anderen woont!

 

Eetdagboekje

Ik heb 6 eetmomenten per dag en op werkdagen neem ik weleens een bakje kwark of een eitje extra. De avond voordat ik moet werken zet ik de producten vast klaar ik zorg ik dat mijn groenten voor de lunch klaar staan. Dit is soms een salade of een soepje en vaak ook gewoon wat losse rauwkost, zoals komkommer, tomaatjes en radijsjes.

Dit is hoe mijn dag er ongeveer uit ziet:

 

  • Ontbijt: Ik neem hier eigenlijk altijd een bakje kwark met PowerSlim muesli kokos/ chocolade en wat fruit.
  • Tussendoortje: In de ochtend neem ik vaak een reepje. Lekker makkelijk tijdens het werk! Daarnaast zijn ze ook allemaal lekker, dus die wissel ik af.
  • Lunch: de klassieke toast is mijn favoriet, maar ook het PowerSlim croissantje vind ik heerlijk. Ik neem hier vaak een gekookt eitje bij en verder is mijn beleg wisselend. Het zoete broodbeleg van PowerSlim vind ik ook heerlijk!
  • Tussendoortje: Mijn favoriet voor de middag is de chocoladedrink ready to go, de chocolade chunk reep of de wafels.
  • Avondeten: Voor het avondeten kies ik meestal voor groenten met vis of vlees, een goed vullende soep of maaltijdsalade. De wrap of lasagne van PowerSlim staat ook regelmatig op het menu.
  • Tussendoor: In de avond kies ik altijd voor een hartige snack, waarbij de sweet paprika chips, kaaskoekjes en cream onion snacks favoriet zijn.

 

Favoriete recepten

  • Wat ik heerlijk vind is een salade met gemarineerde kip of biefstukpuntjes, met als basis sla. Verder gooi ik er van alles bij wat ik op dat moment lekker vind: komkommer, tomaatjes, rode ui, augurk, zilveruitjes, paprika. Als dressing doe ik wat mosterd, azijn en olie door elkaar, super combinatie!
  • Zalm met smeerkaas en daaroverheen lente-uitjes en bieslook uit de oven. Nooit gedacht dat ik dit zo lekker zou vinden, maar het is 1 van mijn favoriete recepten geworden.
  • De pizzatosti van een PowerSlim recept is heerlijk als lunch. Ik ben dol op geitenkaas en champignons. Als de ongezonde pizza even niet kan, is dit een zeer goed alternatief.

biefreepjes pizza

 

Tips voor (nog geen) PowerSlimmers

Als je twijfelt of PowerSlim wel werkt voor het afvallen, kan ik alleen zeggen: zeker weten! Juist door de diversiteit en de vele eetmomenten is het goed vol te houden. Inmiddels ben ik ruim 25 kilo kwijt, tuurlijk gingen de eerste kilo’s makkelijker, maar nog steeds gaat de weegschaal gestaag naar beneden. Een afspraak bij PowerSlim is vrijblijvend, dus mijn tip is: GAAN. De wekelijkse begeleiding is zeer fijn en een goede stok achter de deur. Ik had het veel eerder moeten doen.

Wat mij ook heel erg heeft geholpen is het maken van een moodboard. Hierop heb ik wat motivatie teksten gehangen en kan ik zien hoeveel kilo ik al achter de rug heb. Hij hangt in mijn keuken, dus elke keer als ik in de verleiding komt, zorgt dit bord ervoor dat ik echt even 2 keer nadenk voor ik zwicht.