Helma blog 14: week zonder vlees

Mijn naam is Helma en in mei 2019 ben ik gestart met PowerSlim. Mijn doel is om 40 tot 50 kilo af te vallen, genoeg kilo´s om een blog te schrijven over het verloop hiervan. Om jullie een beeld te geven van hoe PowerSlim werkt voor mij neem ik jullie mee in mijn avontuur, op naar een gezonder, fitter en slanker leven!

Aardappelen, groenten, vlees

Deze week staat in het teken van vegetarisch eten. Van huis uit weet ik niet anders dan dat je aardappelen, groente én vlees at. Af en toe was er nasi met gehakt, soep met balletjes, pasta met kip of een ander recept, maar toch altijd wel met vlees. Eerst aardappelen en groente opeten en dan was er als ‘beloning’ een lekker stukje vlees. Ondanks dat ik niet dol ben op biefstuk, rollade, kalkoen of varkenshaas eet ik toch wel graag een stukje kip of ander soort vlees bij mijn eten.

Vis was ik niet echt gewend om te eten. Zo eens per 2 maanden stond er kibbeling op het menu, maar veel verder kwam het niet.

mopje blog14

Tijden veranderen

Ik denk dat in veel huishoudens het er zo aan toe ging, maar tijden veranderen en gelukkig hoeven recepten niet alleen maar uit kookboeken te komen of overgedragen te worden van moeder op dochter. Het is zelfs zo dat mijn vriend vaker kookt dan ik dat doe, ook die tijden veranderen gelukkig!

Internet staat boordevol recepten, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook in mijn ouderlijk huis staat er tegenwoordig wekelijks een vegetarisch recept op tafel en ook wordt daar vaker een visje gegeten.  Net zoals bij mij!

Vegetarisch eten

Ik ben van mening dat het goed is na te denken over wat je eet. Of je nu wel of niet vegetarisch eet, het is verstandig goed naar je eetgewoonte en het milieu te kijken. Met name het toevoegen van vis (zowel vette als wit vis), vind ik voor mezelf een hele goede toevoeging aan mijn eetpatroon. Op deze dagen sla ik dan mijn vlees bij het avondeten over, en raadt eens? Ik mis het dan totaal niet!

PowerSlim heeft heerlijke vegetarische recepten. Wekelijks eet ik er daar wel 1 van en sla ik mijn vlees die dag over. Ik neem sowieso elke ochtend kwark en neem bijna dagelijks wel een eitje, zo weet ik dat ik genoeg eiwitten binnen krijg. Daarnaast zijn de producten van PowerSlim al veel rijker aan eiwitten dan normale supermarkt producten.

Favoriete vegetarische recepten

Natuurlijk wil ik die recepten graag met jullie delen! Dit zijn mijn favoriete vegetarische recepten:

  1. Een omelet met het zakje van PowerSlim of gewone eieren met diverse kruiden staan regelmatig op het menu. Zowel als lunch of avondeten is dit een heerlijke simpele maaltijd. Zelf gooi ik hier vaak door wat ik in huis heb, denk aan een uitje, tomaat, champignon, prei, courgette, spinazie… Je kunt eigenlijk alles er door doen!
  2. In eerste instantie was ik niet zo’n fan van de aardappel en courgette rondjes, maar ik wilde hem vooral proberen vanwege de dip. Toen ik ze eenmaal gemaakt had was ik verkocht en staan ze inmiddels vaker als avondeten op het menu. https://www.powerslim.nl/koolhydraatarme-recepten/aardappel-courgette-rosti-met-kruidendip
  3. Romige rijst klonk wel lekker, maar aubergine kende ik eigenlijk alleen van de Griekse Moussaka. Dit recept verbaasde mij enorm, qua bereidingstijd is hij zo klaar, met weinig ingrediënten en erg romig en lekker! Ook met gewone rijst is hij heerlijk. https://www.powerslim.nl/koolhydraatarme-recepten/romige-rijst-met-aubergine
  4. Champignons, je houdt ervan of niet. Ik hou er gelukkig van en vond dit recept dan ook erg lekker. https://www.powerslim.nl/koolhydraatarme-recepten/champignon-risotto
  5. Naast champignons is ook geitenkaas een persoonlijk favorietje. Dit recept is dan ook erg makkelijk en lekker, ook met gewone pasta te maken. https://www.powerslim.nl/koolhydraatarme-recepten/fusilli-met-spinazie-tomaat-en-geitenkaas

Hopelijk heb je wat inspiratie gekregen voor een avondje vegetarisch eten!

Ook PowerSlimmen?

PS: Wil je zelf ook starten met Power Slim, vraag dan gewoon een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij La Peau Satin in Veenendaal. Dan doen we het een beetje samen 😉