Helma blog 15: PowerSlim in Corona tijd

Mijn naam is Helma en in mei 2019 ben ik gestart met PowerSlim. Mijn doel is om 40 tot 50 kilo af te vallen, genoeg kilo´s om een blog te schrijven over het verloop hiervan. Om jullie een beeld te geven van hoe PowerSlim werkt voor mij neem ik jullie mee in mijn avontuur, op naar een gezonder, fitter en slanker leven!

Long time no see

Ik moet gelijk toegeven dat mijn vorige blog al even geleden was, in een tijd dat Corona nog niet zo erg Nederland in zijn macht had. Deels is dit te wijten aan een drukke periode voor mijzelf, waarin als zorgmedewerker even wat extra van je werd en wordt verwacht. Ik denk alleen toch dat de belangrijkste reden is dat het afvallen even niet meer zo lukt en ook mijn motivatie om een blog te schrijven hierdoor minder was.

Ik ben nu al heel wat maanden bezig met PowerSlim en ik merkte dat sinds december ik stagneer in het afvallen. Ik was het een beetje zat om keurig binnen de lijntjes te eten (hoewel die lijntjes best breed zijn) en dat lukte me dus niet altijd meer. Als het me wel lukte me goed aan de voorschriften te houden en genoeg te bewegen, dan zag ik het getal op de weegschaal amper naar beneden gaan. Dit laatste zorgt voor mij vaak voor een negatieve flow, herkenbaar uit het verleden. Want waarom zo mijn best doen als het toch niet lukt? Ik baalde hier flink van en het lukte me niet om de knop weer terug om te zetten.

Gelukkig ging de weegschaal ook niet echt omhoog en heb ik samen met mijn coach een aantal weken geleden afgesproken op te gaan bouwen. Na een goed gesprek realiseerde ik me dat dit resultaat voor nu ook een hele prestatie is en de overige kilo’s die ik eraf wil hebben echt wel komen vroeg of (wat) later. Sinds dat gesprek zit ik weer lekker in mijn vel en is mijn 40-50 kilo doel niet zo’n grote boze wolk meer. Ik accepteer dat het voor nu even zo is en ik geniet van al die kilo’s die ik wel kwijt ben en niet meer mee hoef te dragen!

Andere fase

Door op te gaan bouwen ben ik gestopt met de lunchproducten en de producten voor het avondeten van PowerSlim. Ik vervang deze nu door bewuste keuzes, zoals koolhydraatarm brood, volkorencrackers en peulvruchten. In het PowerSlim boek en op de site staan heel veel recepten welke ook voor deze fase heerlijk zijn en gezond!

Het bevalt me erg goed weer wat meer fruit te eten, ‘gewoon’ brood te nemen en een plakje 30+ kaas op brood te doen. De tussendoortjes van PowerSlim neem ik nog wel volgens schema. Dit zorgt ervoor dat ik goed vol zit tussen de maaltijden door en de continuïteit blijf behouden die PowerSlim bij mij teweeg heeft gebracht, waardoor ik telkens gezonde keuzes maak.

PowerSlim in Coronatijd

Deze tijd is wellicht voor jou een tijd waarin je geneigd bent ongezond en gemakkelijk te eten. Minder naar buiten zorgt ook voor minder beweging en thuis zitten zorgt ervoor dat je eerder gaat snacken en snaaie.

Helma fietsToch merk ik bij mezelf dat ik juist meer tijd nu heb om een lekker gezond recept op te zoeken en te koken. Ook maak ik vaker een wandelingetje of pak ik de fiets. De lente is mijn favoriete seizoen en voor mijn gevoel geniet ik er dit jaar nog meer van. Ik vind het heerlijk om na een drukke werkweek een ommetje te maken en te genieten van de bloesem, de lammetjes in de wei en de zon om mijn gezicht. Mijn tip is dan ook, zorg dat juist in deze periode, je goed gebruik maakt van de tijd die we nu niet met sociale aangelegenheden kwijt zijn en besteed deze om gezonde keuzes te maken.

 

 

 

 

Ontbijt concurrentie

GranolaIk dacht dat geen één ander product mijn favoriete ontbijtproduct (muesli pure chocolade kokos) van PowerSlim kon vervangen. Bij mijn vorige consult kreeg ik de nieuwe zakjes granola mee die PowerSlim heeft ontwikkeld, namelijk de cashew/ aardbei en de pecan/ mango. Ik was erg benieuwd naar deze nieuwe ontbijtvariant, dus ik probeerde ze beide dezelfde week nog uit. Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn favoriete muesli vanaf die dag concurrentie heeft, want wat zijn ze heerlijk. Met name de pecan/mango vond ik erg knapperig en smaakvol en ga ik zeker vaker proberen!

 

 

 

Samen PowerSlimmen?

PS: Wil je zelf ook starten met Power Slim, vraag dan gewoon een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij La Peau Satin in Veenendaal. Dan doen we het een beetje samen 😉