Helma Blog 6: volhouden, ook tijdens lastige momenten

Helma collage min20kilo

Mijn naam is Helma en in mei 2019 ben ik gestart met PowerSlim. Mijn doel is om 40 tot 50 kilo af te vallen, genoeg kilo´s om een blog te schrijven over het verloop hiervan. Om jullie een beeld te geven van hoe PowerSlim werkt voor mij neem ik jullie mee in mijn avontuur, op naar een gezonder, fitter en slanker leven!

PowerSlim: de lastige momenten

Inmiddels ben ik 3,5 maand bezig met PowerSlim en heb ik begin september weer een nieuwe mijlpaal bereikt: -20 kilo! Wat voelde dit weer als een fijn moment. Zoals ik eerder al vertelde, probeer ik het in stapjes te doen. -5 kilo is beter te behappen dan dat ik elke keer blijf denken dat ik er nog zoveel wil.

Gaat het allemaal vanzelf dan? Ik kan daar eerlijk over zijn, de eerste weken gaat het inderdaad (bijna) vanzelf, maar ik merk wel meer dat het lastiger wordt. Sowieso gaan de kilo’s minder snel eraf dan in het begin, omdat je dan vocht verliest en je lichaam moet wennen aan een nieuwe eetpatroon. Ook is het lastiger om 7 dagen per week alle 6 de eetmomenten met PowerSlim in te vullen. Dit ligt niet aan de producten, er is genoeg afwisseling, waardoor het niet verveelt. Het ligt eerder aan mijn eigen motivatie op sommige momenten. Met name als ik een etentje heb, ik gezellig een avondje doorbreng met vrienden of familie of zoals in de vakantie. De sociale aangelegenheden dus. Een wijntje, stukje kaas, chipje of toch die frietjes bij het etentje zijn voor mij lastiger te weerstaan dan in het begin.

Hoe ik het toch vol kan houden

Goed, er zijn dus lastige momenten, maar ik heb een doel en ik ga dat doel halen. Ik weet wat het doet als ik afwijk van mijn PowerSlim eetgewoontes, namelijk dat ik uit de ketose ga en het nog langer duurt voor ik mijn doel ga bereiken. Ik heb dus wel eens een momentje dat ik me niet helemaal hou aan de voorschriften, maar ik doe dat wel heel bewust. Ik kies daar echt voor en geniet er dan ook van. Een schuldgevoel gaat me niet verder brengen, weet ik uit ervaring. Ik pak het goede gedrag meteen weer op en compenseer mijn genietmomentje met een extra wandeling.

Daarnaast motiveert het als ik weer een mijlpaal heb bereikt. Wat me nog het meeste motiveert is als ik merk wat die -20 kilo met me doet!

20 kilo kwijt, wat merk ik daarvan?

Een samenvattend antwoord is: geweldig veel! Ik merk het aan heel veel dingen wat het met me doet nu ik die 20 kilo niet meer mee hoeft te dragen. Wat betreft gezondheid voel ik me veel energieker en fitter. Een wandeling kost me minder moeite en ik ben naar een intensieve dag op het werk veel minder moe. Eigenlijk gaat alles een stuk makkelijker! Ik kan meer hebben en geniet meer van mijn dag.

Daarnaast merk ik het lichamelijk ook, mijn kleren worden te groot, heerlijk gevoel! Inmiddels 2 kledingmaten kleiner. Heel erg om weer wat nieuwe broeken en shirtjes te moeten kopen omdat je oude niet meer passen J

Willy maakt elke 5 kilo een foto en maakt hier een erg leuke collage van. De foto van de -20 staat op de foto in deze blog. Hierdoor zie ik nog meer het verschil. Ik zit pas op de helft, wat moet het verschil zijn als ik mijn einddoel haal, fantastisch toch!

Daarnaast vind ik het erg leuk om reacties uit mijn omgeving te horen. Ook degene die niet weten dat ik met PowerSlim bezig ben beginnen het te zien en dat werkt bijzonder motiverend.

Wil je ook afvallen?

PS: Wil je zelf ook starten met Power Slim, vraag dan gewoon een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij La Peau Satin in Veenendaal. Dan doen we het een beetje samen 😉