Helma Blog 8: Food is not the Enemy

Even voorstellen

Mijn naam is Helma en in mei 2019 ben ik gestart met PowerSlim. Mijn doel is om 40 tot 50 kilo af te vallen, genoeg kilo´s om een blog te schrijven over het verloop hiervan. Om jullie een beeld te geven van hoe PowerSlim werkt voor mij neem ik jullie mee in mijn avontuur, op naar een gezonder, fitter en slanker leven!

Uit eten vóór PowerSlim

Voordat ik begon met PowerSlim ging ik regelmatig uit eten. Heerlijk, even zelf niet koken, genieten van een lekkere maaltijd en de gezelligheid die er bij komt kijken. Vooral samen met mijn vriend, even quality time voor elkaar.

Favoriet was dan ook wel een tapas restaurant. Erg fijn voor iemand die slecht keuzes kan maken. Hier kon ik van alles kiezen en dan genieten van de kleine gerechtjes. Wijntje erbij………….ik had een fijne avond!

Uit eten met PowerSlim

Nu ik met PowerSlim bezig ben probeer ik de etentjes te vermijden. Dit om niet in de verleiding te komen om ongezonde keuzes te maken. Zo zonde namelijk om uit die ketose te gaan en een week stil te staan met het afvallen.

Inmiddels ben ik 5 maanden bezig en dan kom je er gewoon niet altijd onderuit. Daarnaast is de gezelligheid die het met zich mee brengt ook wel erg belangrijk.

Afgelopen week was het zo’n week dat ik 2 etentjes had waar ik echt heen wilde. Het eerste etentje was in een oude bierbrouwerij. En tja, wat is er vooral in een bierbrouwerij… Juist, een groot assortiment speciaal biertjes. Op z’n tijd kan ik een speciaal biertje wel waarderen, maar gelukkig is dit iets waar ik ook goed zonder kan. Mijn moeilijke momentje zat vooral in het maken van een keuze van de menukaart. Er stonden niet echt hele gezonde gerechten op de kaart, iedereen nam een voorgerechtje en het allerlekkerste vind ik altijd de desserts. Ik heb uiteindelijk als voorgerecht een salade genomen, wel een wat ongezonder hoofdgerecht en het dessert heb ik gedeeld met een ander. Gelukkig was dit niet erg veel, maar wel erg lekker!

Stiekem had ik achteraf best spijt. Ik had heerlijk gegeten, maar ik weet ook dat dit kan betekenen dat dit uitwerking heeft in mijn afslankproces. Meestal lukt het me goed om gezonde keuzes te maken, maar dit keer viel ik toch wel terug in mijn oude patroon, zonde!

Helma blog8Bij het tweede etentje vond ik dat ik echt even beter mijn best moest doen in het maken van de keuzes. Ondanks dat ook hier iedereen een voorgerecht bestelde heb ik deze laten schieten. Wel een beetje confronterend als je tafelgenoten zitten te eten, maar eigenlijk had ik er nu niet zo’n moeite mee. Als hoofdgerecht koos ik voor een gebakken grietfilet. Dat had ik vorig jaar echt niet kunnen denken, een visgerecht kiezen als ik uit eten ga. Toch was dit een hele goede keuze, want ondanks dat het gezond stukje vis is, was hij ook erg lekker! Frietjes overgeslagen en wel veel salade erbij gegeten. Dit keer ook het dessert overgeslagen, maar een heerlijk bakje koffie genomen. En raad eens… Ik voelde me nu fijner erna!

 

 

Tips om uit eten te gaan

Food is not the enemy

Zo zie je maar weer, ook met PowerSlim kan je wel gezond en lekker uit eten gaan. Het vraagt alleen wel om discipline en een gezond verstand. Als tip geef ik mee: kijk van te voren op de menukaart en spreek met jezelf af welke keuze je maakt. Dit maakt het makkelijker dan op het moment zelf. Ik zag dat ik nu de eerste keer een ongezonde keuze maakte, omdat ik van te voren niet de menukaart had gecheckt en ik erg veel trek had. De tweede keer had ik van te voren een PowerSlim reep genomen, zodat ik wat minder trek zou hebben, dat werkte dus goed!
Daarnaast vult salade ook erg goed, dus neem daar genoeg van.

Stiekem ben ik wel erg benieuwd wat mijn ongezonde etentje met de weegschaal heeft gedaan… Dat zien we maandag!

Doe mee

PS: Wil je zelf ook starten met Power Slim, vraag dan gewoon een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij La Peau Satin in Leerdam of Veenendaal. Dan doen we het een beetje samen 😉