Helma Blog 9: vakantie in Griekenland

Mijn naam is Helma en in mei 2019 ben ik gestart met PowerSlim. Mijn doel is om 40 tot 50 kilo af te vallen, genoeg kilo´s om een blog te schrijven over het verloop hiervan. Om jullie een beeld te geven van hoe PowerSlim werkt voor mij neem ik jullie mee in mijn avontuur, op naar een gezonder, fitter en slanker leven!

Vakantie in het najaar

Hoog tijd voor een nieuwe blog. Op het moment dat ik deze blog schrijf, een grijze zondag, verlang ik terug naar 2 weken geleden. In de zomervakantie waren we niet weg geweest en daarom wilden we in onze najaarsvakantie nog een weekje van de zon genieten.

Ik ben een echt Griekenland fan. Vandaar dat we een, voor ons, nieuw eiland opzochten, namelijk Kos. Met name de goede weersverwachting gaf de doorslag. Het was overdag ruim 25 graden en ook wolken hebben we nauwelijks gezien, het was heerlijk.

Inmiddels ben ik ongeveer halverwege mijn afslankproces, dus ik wilde in de vakantie wel goed opletten met wat ik zou eten.  Maar hoe doe je dat dan?

PowerSlim tussendoorjes mee naar Griekenland

De tussendoortjes van PowerSlim had ik meegenomen in mijn koffer, dus deze heb ik trouw genomen. Ik kan je vertellen dat de tussendoortjes heerlijk smaken op het strand met een zonnetje erbij. 🙂

We hadden een vakantie geboekt met halfpension. De voornaamste reden hiervan was dat we een redelijk eindje buiten een stad zaten, maar daarnaast leek mij dit ook een goede keuze nu ik met PowerSlim bezig ben. Dit omdat ik weet dat als ik uit eten ga, ik het lastig vind iets te laten liggen. Hier had ik zelf de keuze iets wel of niet te nemen. Gelukkig ben ik dol op Griekse salade en dit vult al goed, dus ik nam hier altijd een flinke hoeveelheid van. Daarnaast probeerde ik wel de gezonde keuzes te maken, maar heb ik toch wel meer gegeten dan anders.

Qua beweging hebben we wel redelijk wat gewandeld, dus dat zat wel goed.

Het resultaat op de weegschaal

Ik was vrij bang voor het resultaat. Niet dat ik helemaal uit de ban ben gesprongen, maar meer omdat het eten wel erg anders was dan wat ik de afgelopen tijd met PowerSlim gewend was. Ik wist niet zo goed wat het resultaat daarvan zou zijn. Uiteindelijk viel het me nog redelijk mee, er was 1,2 kilo bij, maar ik had erger verwacht. Natuurlijk kom je in een week ook geen 1,2 kilo vet aan. Dat extra gewicht, daar zit ook vocht bij.

En weer door…

planner

 

 

Een poosje geleden kreeg ik van mijn coach het Mijn PowerSlim planner. Ik had hier eigenlijk nog niets mee gedaan, omdat ik toen al even bezig was en het al wel lekker liep doordat ik het me al aardig eigen had gemaakt. Nu heb ik hem er toch bij gepakt en hem voor een week ingevuld. Fijn om weer even goed in het ritme te komen en handig van te voren de boodschappen al te bepalen! Ik ben benieuwd naar het resultaat bij het volgende weegmoment.

 

 

 

Lekkere lunch

meerzadenbolletje tonijnsalade

 

 

Hiernaast plaats ik een foto van één van mijn favoriete recepten: PowerSlim Witbrood met tonijnsalade. Het recept vind voor de tonijnsalade vind je HIER.

 

 

 

Vakantiefoto

Over deze  foto bij wil ik nog wel iets vertellen. Een foto van mij in korte broek is best een dingetje. Jarenlang heb ik mij geschaamd voor mijn blote benen. Ik droeg thuis een korte broek, maar no way dat ik daarmee mezelf buiten mijn tuin zou vertonen. Het is absoluut niet zo dat ik mijn benen nu perfect vind, ik zie nog steeds te dikke benen, maar ik durf het wel aan om deze foto te tonen. Zelfs op het internet…

Helma in korte broek

Nu ik wat kilootjes kwijt ben, heb ik uiteraard meer zelfvertrouwen gekregen. Ik besef me alleen nu pas dat dit niet alleen komt doordat mijn lichaam is veranderd, maar met name ook omdat mijn mindset moest veranderen.

Ik ben niet alleen mijn lichaam, maar ik ben vooral mijn karakter. Helaas werd mijn blik op mijzelf vooral beïnvloed door wie ik zag in de spiegel, dat was niet gebaseerd op mij als persoon. Ik luisterde vooral naar de stemmetjes die zeiden dat ik niet goed genoeg was, wat maakte dat ik vaak niet mijzelf durfde te zijn, met name bij vreemden. Daarom ben ik ook enorm trots op wat ik al heb bereikt en wie ik nu zelf zie in de spiegel: nog geen slank persoon, maar wel een gelukkig persoon.

Doordat ik niet continu de focus op mijn uiterlijk heb kan ik veel meer genieten van anderen dingen, dat is zo fijn!

Ik ben enorm benieuwd wat het met me moet doen als ik nog meer kilo’s kwijt raak, daar gaan we dus voor! Een extra stimulans is er bijgekomen: mijn vriend heeft me namelijk ten huwelijk gevraagd! Op naar slank(er) in de trouwjurk. 🙂

 

 

Ga jij ook afvallen met PowerSlim?

Wil je zelf ook starten met Power Slim, vraag dan gewoon een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan bij La Peau Satin in Leerdam of Veenendaal. Dan doen we het een beetje samen.