Dag 1: Je huid is de spiegel van je leefstijl

Dag 1: Je huid is de spiegel van je leefstijl

1 december

Heb je het filmpje hierboven bekeken? We geven je graag een korte samenvatting.
Je weet vast wel wat niet goed is voor je huid:

 • roken
 • zonlicht
 • alcohol
 • suikers

 

 

 

 

Dit is juist wel goed:

 • Groene thee: groene thee bevat de stof ECGC, ook wel polyphenol genoemd. Deze stof heeft een positief effect op je huid. Zo helpt het bijvoorbeeld tegen acné, aangezien ECGC ontstekingsremmend werkt. Ook werkt het preventief tegen het ontstaan van rimpels. Dit komt doordat groene thee huidbeschadiging na blootstelling aan het zonlicht kan voorkomen.
 • Rode bietensap: rode bietensap is en echt ‘beauty sapje’. Het helpt acné te voorkomen en zorgt ervoor dat je huid egaler wordt. Dit komt doordat rode bietensap een sterk ontgiftende werking heeft en het je bloed zuivert. Hierdoor werkt het ook goed als detox-drank.
 • Pure chocolade: pure chocolade bevat flavonoïden die er onder andere voor zorgen dat je huid beschermd is tegen UV straling en vrije radicalen. Ook zorgt het voor een betere bloedtoevoer waardoor je huid zachter en sterker wordt. Hierbij geldt wel: hoe puurder, hoe beter. Kies daarom voor een variant die meer dan 70% cacao bevat. Wel is het nog steeds noodzaak om je gezicht en lichaam te beschermen met een spf houdende crème.
 • Amandelen: amandelen bevatten veel vitamine E, wat zorgt voor meer elasticiteit van je huid. Vitamine E bevat daarnaast veel antioxidanten welke helpen tegen de bescherming van schadelijke invloeden van buitenaf. Ook zitten er veel vezels in, welke zorgen voor het afbreken van afvalstoffen uit je lichaam. Ook dit zorgt weer voor een mooie huid.
 • Vette vis: vette vis bevat veel biotine (vitamine B8). Dit produceert vetzuren en aminozuren, waardoor je huid gezond en elastisch blijft. Een tekort aan vitamine B8 kan zorgen voor een schilferige huid.
 • Avocado: avocado zit vol goede vetten, vezels en vitamine E. Deze voedingsstoffen hydrateren en beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
 • Groene groentes: groene groentes zorgen ervoor dat je huid strak en stralend blijft. Dit komt doordat groene groentes boordevol ontstekingsremmende stoffen en antioxidanten zitten. Kook de groentes niet te lang, anders kook je alle werkzame stoffen eruit.
 • Oranje groentes: oranje groentes geven de huid een flinke oppepper! Deze zorgen er namelijk voor dat de celvernieuwing versnelt en dat poriën samentrekken. Hierdoor krijg je een stralende teint.
 • Appelazijn: pure appelazijn zit boordevol antioxidanten en alpha hydroxyzuren. Als je dit met een watje op je huid dept en een half uurtje laat intrekken, worden dode huidcellen verwijderd en komt er een nieuwe, stralende huid tevoorschijn. Ook ouderdomsvlekjes worden door middel van deze methode iets vervaagd.
 • Yoghurt: yoghurt is niet alleen lekker om te eten, maar je kunt dit ook perfect gebruiken als gezichtsmasker. Het melkzuur in yoghurt zorgt ervoor dat je huid wordt ontvet, vocht wordt ingebracht en dat dode huidcellen worden losgeweekt. Ook werkt yoghurt verzachtend, bijvoorbeeld na verbranding door de zon.

Als je jezelf ‘aan de binnenkant’ goed verzorgt, vind je het vast fijn om dat ook aan de buitenkant te doen.

A4 poster Creme Hydra Beaute MistLR

 

De Guinot crèmes Hydra Beauté en HydraZone bevatten vitamine E en helpen ook jou om een mooie, zachte huid te houden. In je tas is de Hydra Beauté Mist eigenlijk onmisbaar – in de winter om je huid te beschermen tegen uitdroging en in de zomer voor extra verfrissing op warme dagen.