Nog 1 dag tot Kerst: tips van je collega PowerSlimmers

Nog maar 1 dag tot kerst. Hopelijk heb je, tussen alle drukte door, tijd om dit bericht te lezen. De afgelopen weken heb ik tips van je collega PowerSlimmers verzameld. Wie weet, kun jij er ook je voordeel mee doen.

  • “Ik delegeer! Ik maak duo’s voor het voorgerecht, het tussengerecht en het toetje. Dan hoef ik me zelf alleen nog bezig te houden met het hoofdgerecht. Scheelt mij een hoop werk en zo is iedereen in ieder geval verzekerd van iets dat hij of zij echt lekker vindt. Bovendien draait het met kerst toch om samenzijn? Dan is samen koken alleen maar leuk.”
  • “Sausjes en dressings serveer ik altijd apart. Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij eet. Daarnaast serveer ik het vlees altijd in kleine stukjes, zodat niemand zich verplicht voelt om een (te) groot stuk te nemen en over te eten.”
  • “Als bijgerecht serveer ik aardappelgratin, maar ook een frisse salade. Je kunt het dus zo slank maken als je zelf wilt. Hetzelfde geldt voor het toetje. Hoeveel fruit, slagroom, ijs of chocoladesaus je neemt mag je wat mij betreft zelf kiezen.”
  • “En heb ik het menu niet zelf in de hand? Dan neem ik van alles een klein beetje. Ik vraag dan om een kleine portie, en heb nog nooit iemand gehoord die dat gek vond.”
  • “Bij ons thuis geldt: vol = vol. Heb je genoeg gehad? Laat het dan gerust staan. Daar attendeer ik mijn gasten met de kerst ook altijd op.”
  • “Vorig jaar was ik met kerst aan de antibiotica, waardoor ik niet mocht drinken. Ik had toen Hugo zonder alcohol in huis, en dat bleek ontzettend lekker. Dit jaar wissel ik mijn wijntjes af met af en toe een alcoholvrij drankje of water”.
  • “Soms moet je accepteren dat je niet iedereen tegelijk kunt dienen. Dat heb ik met 5 mannen in huis (die vlees steevast boven alles verkiezen) wel geleerd. Ik lig er niet wakker van als ze mijn spinazietaartje als voorgerecht niet de hemel in prijzen. Er is ook genoeg dat ze wel lekker vinden.”
  • “Afgelopen jaar kreeg ik 12 eters met kerst. Ik heb toen vooraf online een leuke menukaart gemaakt en deze rondgemaild. Daarbij vroeg ik iedereen om zijn of haar eerlijke mening te geven. Én wie zin had om me te helpen. Het werd harstikke lekker én gezellig.”
  • “Met de kerst eet ik nu eenmaal wat meer. Dat weet ik van tevoren. En dus houd ik me tussen kerst en oud & nieuw altijd weer strict aan het PowerSlim programma. Ik heb geen zin om het nieuwe jaar te starten met extra kilo’s en kan tijdens het diner veel meer genieten als ik weet dat het me geen lastige kerstkilo’s oplevert.”
  • “Oh, en ik wandel veel. Niks leukers dan met kerst even wandelen door het bos. Zo kom je even echt in gesprek met je familie en kom ik tot rust.”

Ik wens jullie mooie , gezellige en slanke kerstdagen toe.