Nog 13 dagen tot Kerst: worden het feestdagen of eetdagen?

Nog 13 dagen tot Kerst

Nog 13 dagen tot Kerst: worden het feestdagen of eetdagen?

Het kan niet anders of ook jij bent al plannen aan het maken voor de feestdagen. Graag stel ik je daarover de volgende vraag. Waarover denk je het meeste/vaakste/langste na:

  • wat zullen we gaan eten
  • wat zullen we gaan doen

Kalkoenlegpuzzelwandelen

 

Ik heb al een steekproef genomen onder mijn collaga’s, vrienden en klanten. Het eten kost de meeste hoofdbrekens. Maar is het dat waard? We eten toch iedere dag voldoende en doorgaans smaakt het toch ook heerlijk?  Natuurlijk maakt lekker eten en drinken een feestdag extra gezellig. Maar te veel en te luxe eten, daaraan houd je vaak een naar gevoel over.  Je bent minder energiek en je kleding gaat knellen.  Het belangrijkste van de feestdagen is toch immers het ‘samenzijn’.

Wat ga jij doen?

Probeer dit jaar eens de nadruk te leggen op het doen, in plaats van op het eten. Ik geef je tips:

  • neem de tijd voor gezelschapsspelen, triviant, kolonisten, carcassonne, de betoverde doolhof, monopoly – spannend hoor
  • legpuzzels maken is ook een bron van vermaak. Als je puzzels hebt met weinig stukjes, kun je er zelfs een wedstrijd van maken
  • vergeet vooral niet naar buiten te gaan. Ook van wandelen kun je een spel maken, bijvoorbeeld een speurtocht of een route met opdrachten
  • als je ervan houdt: je kunt ook beweging nemen op de meubelboulevard of in het winkelcentrum. In practisch alle steden zijn de winkels 1e&2e Kerstdag en zondag open.
  • maak een ‘levend verhaal’ met je gasten: je begint met je eigen bedenksel en na een minuut nodig je iemand anders uit om het verhaal verder te vertellen. Dit kun je ook prima ‘online’ doen. Als dit te gewaagd is: je kunt natuurlijk ook een mooi verhaal opzoeken en voorlezen.
  • in vrijwel iedere plaats zijn concerten of vieringen te bezoeken, pik daar ook wat van de mooie sfeer mee. Regel dit vooraf, want vanwege ‘corona’ moet je je plaats reserveren.

Nog 13 dagen tot Kerst: worden het feestdagen of eetdagen?

Huile Mirific

 

 

Heb jij nog leuke ‘doe tips’ voor de feestdagen?
Deel ze in de Facebookgroep, onder dit bericht. Onder de inzendingen verloten we een sample verpakking Huile Mirific, een heerlijk geurende, droge olie voor huid en haar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om nu of straks in januari te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.