Nog 14 dagen tot Kerst – waarom het zo moeilijk is na 1 koekje te stoppen

 

Nog 14 dagen tot Kerst

 

Nog 14 dagen tot Kerst – waarom het zo moeilijk is na 1 koekje te stoppen

Regelmatig krijg ik de vraag: waarom is het zo moeilijk om na 1 koekje/snoepje te stoppen?

Dikmaakcirkel 570x0

Naast het stemmetje in je hoofd dat zegt: ‘Ach, dat ene koekje maakt toch niet uit’ of ‘Nu is het toch al te laat, nu maakt het toch niet meer uit wat je eet’ is er ook een lichamelijke verklaring.
Door het eten van snelle koolhydraten stijgt je bloedsuiker flink en gaat je lichaam heel veel insuline aanmaken. Door al die insuline daalt je bloedsuikerspiegel fors en dan krijgt je lichaam het signaal om weer te gaan eten om je bloedsuikerspiegel op peil te krijgen.

Je krijgt dan een snack attack en gaat op zoek naar voedingsmiddelen die snel energie leveren.

En dat zijn vaak voedingsmiddelen met veel snelle koolhydraten. Zo blijf je in de negatieve spiraal van snelle koolhydraten hangen en blijf je constant honger houden.
Niet iedereen heeft hier evenveel last van. Hoe dat komt, daarover bestaat nog niet veel duidelijkheid.

 

 

 

 

Toch genieten?

chocolade

 

Als je van jezelf weet, dat je ‘verslavingsgevoelig’ bent, is er eigenlijk maar 1 remedie: niet meer snoepen. Dat is in de praktijk natuurlijk niet haalbaar.

Ik heb er zelf ook behoorlijk last van en heb er een remedie op gevonden. Ik snoep alleen ‘buiten de deur’. Als ik ergens op bezoek ben en er wordt me iets aangeboden wat ik lekker vindt, neem ik het in dank aan en geniet ik ervan. Omdat ik niet thuis ben, weet ik dat ik het bij 1 koek, bonbon, gebakje, frituurhapje etc. zal laten. Thuis komen dergelijke tussendoortjes alleen tevoorschijn als er bezoek is en laat ik het bezoek de restanten meenemen.

 

 

 

 

Hoe vermijd jij de dikmaakcirkel?

PowerSlim Kerstchocolade Melk Praline afbeelding

 

Deel je ontboezeming in de Facebookgroep, onder dit bericht.
De leukste tip belonen we met een zakje PowerSlim Kerstchocolade Melk Praliné.

 

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om nu of straks in januari te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.