Nog 2 dagen voor Kerst – over eieren

Nog 2 dagen tot Kerst

Nog 2 dagen voor Kerst – over eieren

Hoeveel eieren mag ik per week eten? Eén van de vragen die mij het meest gesteld wordt, vooral rond de feestdagen, is:  hoeveel eieren kan ik per week eten zonder dat het slecht is voor mijn cholesterol?

Ik heb goed nieuws voor de eierliefhebbers onder ons. Uit onderzoek blijkt dat je  gerust 12 eieren per week kunt eten zonder dat het slecht is voor je cholesterol gehalte. Weet je dat eieren supergezond zijn?

eieren

Eieren bevatten o.a. veel eiwitten. Deze zijn belangrijk tijdens het afvallen, omdat de inname van voldoende eiwitten spiermassa verlies helpt te voorkomen. Een goede spiermassa zorgt voor een goede verbranding en een mooi figuur. Niet alleen het wit, maar ook de eidooier is een uitstekende bron van eiwit.
Daarnaast bevatten eieren vitamine B12, vitamine D, vitamine A,  jodium en diverse B-vitamines.

 

 

 

Eieren eten

Boerenomelet

 

Met eieren kun je enorm variëren: ze zijn heerlijk in een salade, als omelet, maar denk ook eens aan een gevuld eitje of een eiermuffin als tussendoortje.

Heb je een leuk (slank) recept met een eitje? Deel het in de facebookgroep onder dit bericht. Onder de inzendingen verloot ik twee samples van de PowerSlim Boerenomelet.

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om nu of straks in januari te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.