Nog 25 dagen voor Kerst – kies mager vlees

 

Nog 25 dagen tot Kerst

Nog 25 dagen voor Kerst – kies mager vlees

Bij winterse kost wordt vaak worst, een gehaktbal en/of spekjes gegeten. Helaas bevatten de meeste worst-, gehakt- en speksoorten veel vet, ook de magere varianten, zoals mager rookvlees en mager gehakt.

Schrik je daarvan, omdat je er van uitgaat dat de aanduiding ‘mager’ op de verpakking van vlees betekent  dat het mager vlees is? Ga maar even rechtop zitten.

Supermarkten mogen momenteel gehakt ‘mager’ noemen wanneer het minder dan 15 procent vet bevat. De Consumentenbond pleit voor een verlaging van dit percentage naar 10 procent. Voor extra mager gehakt zijn helaas geen wettelijke regels.

Kijk daarom altijd goed op de verpakking.  Per 100 gram kun je onderstaande richtlijnen aanhouden:

  • Mager vlees: 0 tot 10 gram vet
  • Middel vet vlees: vanaf 10 tot 13 gram vet
  • Vet vlees: vanaf 13 gram vet of meer

Wat kan ik dan wel nemen bij mijn winterse kost?

In plaats van worst of een spekjes kun je kiezen voor uitgebakken stukjes rauwe ham, stukjes gerookte kipfilet of gekookte ham. Dit bespaart je veel calorieën en zout.

Ook stoofvlees zoals hachee, hamlap of tartaar kunnen prima gecombineerd worden met een stamppotje.

Welk mager vlees komt bij jou het vaakst op tafel?

stoofvlees

Deel het met ons in de facebookgroep, onder dit bericht. Onder de inzenders verloot ik een sample PowerSlim Aardappelpuree.
Ben je op zoek naar een lekker recept met mager vlees? Probeer eens rode kool met stoofvlees.

 

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om nu of straks in januari te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.