Nog 26 dagen voor Kerst – als honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing

26dagen 29november

De feestmaand is een maand waarin veel mensen elkaar of zichzelf cadeaux geven. Je hoeft natuurlijk niet mee te gaan in die gekte. Niets is zoveel waard als oprechte aandacht. In Amerika viert men op de vierde donderdag in november Thanksgiving. Het is een nationale feestdag waarop men dankbaarheid toont voor alles wat goed is in het leven – de oogst, het werk, familie en vriendschappen. Veel amerikanen nemen de dag erna ook vrij (lekker lang weekend) en daar is de amerikaanse middenstand op ingesprongen met het fenomeen Black Friday. Traditoneel is deze vrijdag het begin van het ‘kerst shopping seizoen’ en veel ondernemers bedenken mooie aanbiedingen.

Ook wij doen er aan mee. We hebben voor zowel PowerSlim als voor SizeZero een mooie aanbieding. Ben je benieuwd? Klik dan HIER voor PowerSlim en HIER voor SizeZero.

Zwarte Donderdag

Gisteren had ik een nare dag. Voor mijn werk reis in van mijn woonplaats Beusichem naar Leerdam. Dat ritje neemt doorgaans 20 minuten in beslag. Maar donderdag 28 november:

  • was er een verkeersinfarct op de A2, waardoor ook de toevoerswegen helemaal vast stonden. Het kostte me anderhalf uur om op mijn werk te komen.
  • verliep rommelig, er was een financieel akkefietje wat nader onderzoek vergde en ‘s avonds hadden we een kookdemo. Die was overigens erg geslaagd. Maar daardoor was het ook een lange werkdag.
  • halverwege de avond moest ik nog even van Leerdam en Gorinchem en weer terug. Bij terugkomst moest ik wat spullen uit mijn auto laden om de autoa daarna verderop te parkeren. In die twee minuten dat mijn auto ‘dubbel geparkeerd’ stond, half op mijn eigen terrein en half op de stoep, kreeg ik een Proces Verbaal

als honger niet de oorzaak isOndanks dat de Kookdemo fantastisch leuk was, kon ik deze dag hooguit een ‘zes min’ geven. Dat was de status van 22.00 uur. Toen kwam ik thuis. Vorig jaar deze tijd zou ik mezelf een glas wijn en wat blokjes kaas hebben gegund. Want een beetje troost heb je wel nodig na zo’n dag. Maar inmiddels weet ik, dat als honger niet het probleem is, eten geen oplossing biedt. Ik was gefrustreerd en boos en heb mijn man verteld wat me dwarszat. Die file in de ochtend kon hij niets meer aan doen, maar over dat Proces Verbaal zei hij: dan gaan we aanvechten en dat laten we desnoods voorkomen bij de rechtbank. Ik regel het. Toen heb ik mijn dag maar het rapportcijfer 7 gegeven.

NB: het financiele akkefietje hebben we vandaag kunnen oplossen: mijn zwarte donderdag krijgt alsnog een 8.

Ben jij een emotie eter?

Emotie eter

 

Laat je reactie achter onder DIT BERICHT op facebook. Onder de reacties verloten we een lekkere melk chocolade chunk reep.