Nog 26 dagen voor Kerst – als honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing

 

Nog 26 dagen tot Kerst

Nog 26 dagen voor Kerst – als honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing

De feestmaand is een maand waarin veel mensen elkaar of zichzelf cadeaux geven. Je hoeft natuurlijk niet mee te gaan in die gekte. Niets is zoveel waard als oprechte aandacht. In Amerika viert men op de vierde donderdag in november Thanksgiving. Het is een nationale feestdag waarop men dankbaarheid toont voor alles wat goed is in het leven – de oogst, het werk, familie en vriendschappen. Veel amerikanen nemen de dag erna ook vrij (lekker lang weekend) en daar is de amerikaanse middenstand op ingesprongen met het fenomeen Black Friday. Traditoneel is deze vrijdag het begin van het ‘kerst shopping seizoen’ en veel ondernemers bedenken mooie aanbiedingen.

Zwarte Donderdag

Vorig jaar deze tijd had ik een nare dag. Voor mijn werk reis ik van mijn woonplaats Beusichem naar Leerdam. Dat ritje neemt doorgaans 20 minuten in beslag. Maar die bewuste dag:

  • was er een verkeersinfarct op de A2, waardoor ook de toevoerswegen helemaal vast stonden. Het kostte me anderhalf uur om op mijn werk te komen.
  • verliep rommelig, er was een financieel akkefietje wat nader onderzoek vergde en ‘s avonds hadden we een kookdemo. Die was overigens erg geslaagd. Maar daardoor was het ook een lange werkdag.
  • halverwege de avond moest ik nog even van Leerdam en weer terug. Bij terugkomst moest ik wat spullen uit mijn auto laden om de auto daarna verderop te parkeren. In die twee minuten dat mijn auto ‘dubbel geparkeerd’ stond, half op mijn eigen terrein en half op de stoep, kreeg ik een Proces Verbaal

als honger niet de oorzaak isOndanks dat de Kookdemo fantastisch leuk was, kon ik deze dag hooguit een ‘zes min’ geven. Dat was de status van 22.00 uur. Toen kwam ik thuis. Vorig jaar deze tijd zou ik mezelf een glas wijn en wat blokjes kaas hebben gegund. Want een beetje troost heb je wel nodig na zo’n dag. Maar inmiddels weet ik, dat als honger niet het probleem is, eten geen oplossing biedt. Ik was gefrustreerd en boos en heb mijn man verteld wat me dwarszat. Die file in de ochtend kon hij niets meer aan doen, maar over dat Proces Verbaal zei hij: dan gaan we aanvechten en dat laten we desnoods voorkomen bij de rechtbank. Ik regel het. Toen heb ik mijn dag maar het rapportcijfer 7 gegeven.

NB: het financiële akkefietje hebben we  kunnen oplossen: mijn zwarte donderdag krijgt alsnog een 8. Het proces verbaal hebben we verloren – 120 euro voor de overheid.

Ben jij een emotie eter?

Emotie eter

 

Laat je reactie achter onder DIT BERICHT op facebook. Vertel ons in welke situaties jij naar (ongezonde) snacks grijpt. Onder de reacties verloten we een sample van de PowerSlim Reep Melk Chocolade Chunk.

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om nu of straks in januari te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.