Nog 28 dagen voor Kerst – Je hebt altijd een keuze

 

Over vier weken is het Kerstfeest – heb jij al plannen? Zijn dat plannen die vooral gaan over gezelschap en gezamelijke activiteiten, omzien naar elkaar of maak je je vooral zorgen over het eten?

Gisteren schreef ik een artikel over je december mindset. Je kunt het HIER lezen. Het is altijd goed met een positieve mindset in het leven te staan – alle maanden van het jaar. Dat geeft je energie om de juiste keuzes te maken.

Je hebt altijd een keuze

Misschien is het goed om eens duidelijk te stellen dat je altijd een keuze hebt. Het gaat om jouw lichaam. Jij bepaalt hoe je daarvoor wilt zorgen in termen van:

  • zorgen voor je huisgenoten en andere sociale taken
  • werk en ontspanning
  • eten en drinken

Deze serie blogs gaat natuurlijk vooral over eten en drinken.  Werp jezelf niet in de slachtofferrol: je hebt echt altijd een keuze:

  • eet ik veel of kies ik voor een bescheiden portie?
  • snoep ik van alles (een beetje) of kies ik alleen het allerlekkerste?
  • neem ik alles aan wat me wordt aangeboden of bedank ik ook eens op een vriendelijke, maar duidelijke manier?

Jij bepaalt

Besef ook heel goed: er zijn geen goede of foute keuzes. Tenminste niet zolang je bewuste keuzes maakt. Bij bewust kiezen hoort ook: vooraf nadenken. Brengt deze keuze mij dichter bij mijn doel of juist verder er vandaan?

 

 

Ga jij vanaf nu bewust kiezen?

 

 

Ik ben benieuwd. Laat het me weten en plaats je reactie onder dit bericht op facebook. Onder de reacties verloot ik een sachet van de nieuwe (glutenvrije) muesli pure chocolade kokos van PowerSlim.