Nog 29 dagen tot Kerst – Werk aan je december mindset

 

Morgen beginnen we

Nog 29 dagen tot Kerst – Werk aan je december mindset

Over negen dagen is het 5 december – pakjesavond – niet iedereen zal het (die dag) vieren. Maar de aanwezigheid van Sinterklaas is duidelijk merkbaar: hij heeft zijn eigen journaal, etalages zijn versierd met cadeautjes en strooigoed en de Sinterklaas lekkernijen zijn al sinds begin september te koop.

Over vier weken is het ‘de dag voor Kerst’ – voor de meeste mensen betekent dat: een gezellige kerstavond en het begin van een reeks feestelijke, bourgondische dagen. Dit jaar vooral in kleiner gezelschap of eigen kring – maar met veel calorierijke gerechten en tussendoortjes.

Weet je dat het vrouwen gemiddeld 5 maanden kost om de december kilo’s er weer af te krijgen?  Wij  weten dat voor veel vrouwen december een lastige maand is. Daarom organiseren wij onze PowerSlim December Countdown. Dagelijks geven we je een stukje motivatie of een tip om op een gezellige, gezonde en slanke manier te genieten van de decembermaand.

Werk aan je december mindset

december mindset

Maar je kunt er zelf ook wat aan doen. Vandaag geef ik je een opdracht: met welke mindset ga jij december in?

Denk eens terug aan december van vorig jaar – of van het jaar daarvoor en beschrijf:

 • wat ging er toen goed en kun je dat dit jaar herhalen
 • wat ging er toen fout en kun je dat dit jaar voorkomen

 

 

Willy’s december mindset

christmasAls vitaliteits- en PowerSlim coach verkeer ik  in een bevoorrechtte positie. Ik weet wat gezonde keuzes zijn en heb de beschikking over gezonde producten. Maar natuurlijk is ook voor mij de maand december een uitdaging. Vaak zeg ik tegen klanten: je hoeft niet aan te komen in december, want december heeft maar 5 feestdagen:

 • Sinterklaas
 • Kerstavond
 • Eerste en Tweede Kerstdag
 • Oudjaarsdag

 

 

Maar oké: we weten natguurlijk allemaal dat de praktijk veel weerbarstiger is. Behalve deze feestdagen zijn er nog verjaardagen, borrels, kerstvieringen op school, dagjes uit in de kerstvakantie enzovoorts enzovoorts. Dit jaar minder dan anders maar toch. Aan mijn klanten merk ik vaak dat ze ook moeite hebben met het eten en het lekkers dat overblijft. Jmoet je sterk in je schoenen staan om alle verleidingen te weerstaan. Voor mij werkt het heel goed als ik de volgende afspraken maak met mezelf:

Maak afspraken met jezelf – dit werkt voor mij

 • alle werkdagen eet ik drie gezonde maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Verse groenten, fruit (ik zit niet in PowerSlim fase 1), kwark, volkorenproducten
 • ik drink alle dagen minimaal 2 liter water, ik ben een fan van warm water – thee zonder theezakje
 • in het weekend en op de feestdagen mogen ontbijt en lunch samenvallen in een brunch. Ik kies dan voor maximaal 1 ‘minder verantwoord’ product zoals bijvoorbeeld kerststol.
 • alcohol drink ik alleen op de feestdagen en maximaal 1 glas per feestdag
 • het gelegenheidssnoep (pepernoten, kerstchocolaatjes, oliebollen) eet ik alleen op de feestdag waarbij het hoort
 • als er na een feestdag eten of  snacks over zijn, geef ik dat mee aan mijn (klein)kinderen
 • dagelijks eet ik maximaal 2 tussendoortjes – door de week verantwoord, in het weekend of op feestdagen wellicht iets minder verantwoord
 • dagelijks ga ik minimaal 3 kwartier wandelen – weer of geen weer
 • dagelijks zeg ik graag ‘nee, dank je’ als mij iets wordt aangeboden dat mij dichter bij de 58 kilo brengt. 58 kilo is het gewicht, waarvan ik minimaal 2 kilo verwijderd wil blijven

Jouw december mindset

chocolademelk 1

 

Hoe ziet jouw december mindset eruit? Laat het me weten door een reactie onder DIT BERICHT op facebook. Onder de inzendingen verloot ik een flesje PowerSlim Chocoladedrank. Die kun je zowel warm als koud drinken en is een heerlijk, verantwoord alternatief voor Chocomel.

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om nu of straks in januari te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.