Nog 29 dagen tot Kerst – Werk aan je december mindset

 

Over negen dagen is het 5 december – pakjesavond – niet iedereen zal het (die dag) vieren. Maar de aanwezigheid van Sinterklaas is duidelijk merkbaar: hij heeft zijn eigen journaal, etalages zijn versierd met cadeautjes en strooigoed en de Sinterklaas lekkernijen zijn al sinds begin september te koop.

Over vier weken is het ‘de dag voor Kerst’ – voor de meeste mensen betekent dat: een gezellige kerstavond en het begin van een reeks feestelijke, bourgondische dagen.

Omdat wij weten dat voor veel vrouwen december een lastige maand is, organiseren wij onze PowerSlim December Countdown. Dagelijks geven we je een stukje motivatie of een tip om op een gezellige, gezonde en slanke manier te genieten van de decembermaand.

Werk aan je december mindset

Maar je kunt er zelf ook wat aan doen. Vandaag geef ik je een opdracht: met welke mindset ga jij december in?

Denk eens terug aan december van vorig jaar – of van het jaar daarvoor en beschrijf:

 • wat ging er toen goed en kun je dat dit jaar herhalen
 • wat ging er toen fout en kun je dat dit jaar voorkomen

 

Willy’s december mindset

Als vitaliteits- en PowerSlim coach verkeer ik  in een bevoorrechtte positie. Ik weet wat gezonde keuzes zijn en heb de beschikking over gezonde producten. Maar natuurlijk is ook voor mij de maand december een uitdaging. Vaak zeg ik tegen klanten: je hoeft niet aan te komen in december, want december heeft maar 5 feestdagen:

 • Sinterklaas
 • Kerstavond
 • Eerste en Tweede Kerstdag
 • Oudjaarsdag

Maar we weten natuurlijk allemaal dat de praktijk veel weerbarstiger is. Behalve deze feestdagen zijn er nog verjaardagen, borrels, kerstvieringen op school, dagjes uit in de kerstvakantie enzovoorts enzovoorts. Je moet dus wel sterk in je schoenen staan. Voor mij werkt het heel goed als ik de volgende afspraken maak met mezelf:

 

 • alle werkdagen eet ik drie gezonde maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Verse groenten, fruit (ik zit niet in PowerSlim fase 1), kwark, volkorenproducten
 • ik drink alle dagen minimaal 2 liter water, ik ben een fan van warm water – thee zonder theezakje
 • in het weekend en op de feestdagen mogen ontbijt en lunch samenvallen in een brunch. Ik kies dan voor maximaal 1 ‘minder verantwoord’ product zoals bijvoorbeeld kerststol.
 • alcohol drink ik alleen op de feestdagen en maximaal 1 glas per feestdag
 • het gelegenheidssnoep (pepernoten, kerstchocolaatjes, oliebollen) eet ik alleen op de feestdag waarbij het hoort
 • als er na een feestdag eten of  snacks over is, geef ik dat mee aan mijn (klein)kinderen
 • dagelijks eet ik maximaal 2 tussendoortjes – door de week verantwoord, in het weekend of op feestdagen wellicht iets minder verantwoord
 • dagelijks ga ik minimaal 3 kwartier wandelen – weer of geen weer
 • dagelijks zeg ik graag ‘nee, dank je’ als mij iets wordt aangeboden dat mij dichter bij de 60 kilo brengt. 60 kilo is het gewicht, waarvan ik minimaal 2 kilo verwijderd wil blijven

Jouw december mindset

 

Hoe ziet jouw december mindset eruit? Laat het me weten door een reactie onder DIT BERICHT op facebook. Onder de inzendingen verloot ik een fles van de nieuwe drank van PowerSlim: Blauwe Bes Granaatappel.