Nog 9 dagen voor Kerst – Geniet van warme, winterse smaken

 

Nog 9 dagen tot Kerst

Nog 9 dagen voor Kerst – Geniet van warme, winterse smaken

De winter vraagt om andere soorten smaken. Diepere, warmere smaken waarmee je ook flink kunt uitpakken met kruiden! Daarom vandaag een aantal winterse kruiden en hoe je deze het best kunt gebruiken en combineren.

Gember
Een veelgebruikte specerij met een uitgesproken en fris pittige smaak. In Nederland komen we gember met name tegen in koekkruiden, ontbijtkoek en taaitaai. In hartige gerechten kun je gember kennen van de Indonesische keuken. Hier wordt ook veel gebruik gemaakt van gemberpoeder (djahé).
Over gember wordt gezegd dat het vele gezondheidsvoordelen zou hebben, daar is echter geen sluitend bewijs voor. Wel is het een erg lekkere smaakmaker. Gebruik gember vers, gemberpoeder of gember ingelegd in azijn.  Let op: Gembersiroop bevat erg veel suiker, net als gekonfijte gember.

Thee | Zet van gember zelfgemaakte gemberthee door simpelweg een stukje verse gember in een glas te doen met heet water.
Soep| Geef je soep een nieuwe twist door er wat gember aan toe te voegen.

Kruidnagel
kaneel kruidnagel

Kruidnagel is vooral bekend in winterse gerechten en in de Indonesische keuken.
De kruidnagel wordt doorgaans lang meegegaard in een gerecht, maar je kunt deze zelf niet eten. Nadat het zijn smaak heeft afgegeven verwijder je de kruidnagel uit je gerecht.
Kruidnagel is lekker in stoofschotels met lam, rundvlees, wildgerechten en rode kool.
Kruidnagel heeft ook een geneeskrachtige werking. Heb je kiespijn en kun je nog niet bij de tandarts terecht? Stop een kruidnagel in je mond in de buurt van de zere plek.

 

Kaneel
Kaneel kennen we allemaal. Voornamelijk uit zoete gerechten en baksels. In combinatie met appel is dit dé basis voor een appeltaart. Maar weet je dat je kaneel ook kunt toepassen in hartige gerechten? Het geeft een gerecht een warme smaak, erg lekker in de wintermaanden. Met name in de Marokkaanse keuken zie je veel gebruik van kaneel terug. Kaneel is lekker bij o.a.:

  • Moussaka
  • Marokkaanse keuken(tajine)
  • Appel met kaneel uit magnetronKardemom 
    Deze specerij is familie van de gemberwortel en wordt vooral in Indiase en Midden-Oosterse gerechten veel gebruikt. Voeg eens een gekneusd peultje toe aan je stoofpotje of curry, gebruik een theelepeltje in je wortelcake of een ander lekker baksel. Op zoek naar gegarandeerd succes? Kardemom combineert geweldig met zoete aardappel, appel, sinaasappel, peren en verschillende peulvruchten.

Wat is jouw favoriete winterspecerij?

PowerSlim Flensje Appel Karamel afbeelding

 

Deel het in de facebookgroep, onder dit bericht. Onder de inzenders verloot ik twee samples van PowerSlim Flensje Appel Karamel.

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om nu of straks in januari te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.