PowerSlim Mini-Oriëntatie 2: Waarom werkt PowerSlim?

PowerSlim Mini Orientatie nieuwsbriefbanner 2

De samenstelling van je voeding

Je voeding bestaat uit koolhydraten, vetten en eiwitten.

Waarom PowerSlim werkt collage

Koolhydraten voorzien je lichaam van energie. Als je meer koolhydraten eet dan je lichaam nodig heeft, slaat je lichaam die extra koolhydraten op in de vorm van reserve energie: lichaamsvet.

Koolhydraten zitten in: brood, aardappelen, rijst, pasta, fruit, groenten. Maar ze komen in grote hoeveelheden voor in producten die mensen als tussendoortje eten of drinken: koek, snoep, gebak, chocolade, drop en in gemakseten: patat, pizza, pannekoeken, maaltijdmixen.

Vetten zijn bouwstoffen – je lichaamscellen zijn opgebouwd uit vetzuurketens. Vetten transporteren ook vetoplosbare vitamines. Ook voor vetten geldt: als je er meer van eet dan je lichaam nodig heeft slaat je lichaam die vetten op als reserve energie: lichaamsvet.

Vetten zitten in olie, boter, vlees, vis, avocado, kaas, zuivel, olijven en noten. Maar ook in flinke hoeveelheden in luxe toetjes, chips en gemakseten.

Eiwitten zijn bouwstoffen, nodig voor de opbouw van skelet, spieren, organen, huid, haar en nagels. Mocht je er teveel van eten, dan plas je het teveel uit. Eiwitten vormen geen lichaamsvet. Integendeel: eiwitten helpen je je vetmassa te verbranden.

Eiwitten zitten in eieren, vlees, vis, kip, zuivel (vooral in kwark en skyr) , sojaproducten, peulvruchten en noten.

 

De samenstelling van PowerSlim

PowerSlim producten

De maaltijdproducten en tussendoortjes van PowerSlim hebben een bijzondere samenstelling. Ze bevatten heel weinig koolhydraten, maar zijn rijk aan biologisch hoogwaardige eiwitten. Als je je aan de spelregels houdt (daarover vertel ik meer in een volgend artikel) dan krijg je per dat niet meer dan 40 gram koolhydraten binnen. Je lichaam heeft meer energie nodig en zal die benodigde energie gaan winnen uit je reserve energie: uit je vetreserves.  Je gaat dus vet verbranden en daardoor wordt je slanker en ga je minder wegen.

 

 

 

 

 

Vandaag stel ik je voor aan Cindy

Cindy collage min19kilo 2

 

Cindy is ook al geruime tijd op gewicht. Natuurlijk moet ze daarvoor haar best doen, maar daar heeft ze plezier in. Zo’n mooi resultaat, dat is echt iets op zuinig op te zijn. Lees HIER Cindy’s ervaringsverhaal.

 

 

 

Opdracht 2

Wil jij ook minderen met koolhydraten? Bedenk een maatregel waardoor je gelijk flink op de koolhydraten bespaart.  Ik heb een besloten facebookgroep ‘PowerSlim Mini Oriëntatie’ aangemaakt. Klik HIER om naar de pagina te gaan en kies dan voor ‘lid worden’. Die optie staat links onder de afbeelding.

Je kunt je maatregel in deze groep delen. Onder de inzenders verloot ik een pot PowerSlim Chocoladepasta.