Tessa: het gaat me niet alleen om de kilo’s

Tessa collage min142kilo

Corona kilo’s

Hoi, ik ben Tessa – 22 jaar, verpleegkundige in opleiding. Ik houd van mijn werk en van voetbal. Tijdens de eerste lockdown kon ik niet meer trainen en bewoog ik minder. Van de frustratie ging ik meer snoepen en snaaien en het resultaat kon niet uitblijven. In korte tijd kwam ik 10 kilo aan.

Daarvoor kon ik mijn ogen niet sluiten – de vakantiefoto’s zeiden genoeg. De weegschaal kwam dicht in de buurt van de 80 kilo en ik besloot dat ik echt met mezelf aan de slag moest. Mijn kleding paste niet meer en het sporten ging me minder goed af.

Een gedegen goede aanpak

Omdat ik niet van halve maatregelen houd en mezelf goed ken, heb ik besloten om te gaan afvallen onder begeleiding van een PS. Food & lifestyle coach. Gelukkig zit er één bij mij in de buurt.

Coach Rebecca van La Peau Satin legde me het programma duidelijk uit. Ik had gelijk al door dat dit me de houvast zou bieden die ik nodig had. Ik had verwacht dat het zwaar zou zijn, maar dat viel heel erg mee. Op het begin was het even wennen om in het ritme te komen maar naarmate ik af begon te vallen werd het ook steeds gemakkelijker om de eetmomenten in te plannen in mijn dagelijks leven.

In totaal ben ik 14 kilo afgevallen in 14 weken. In één van de laatste weken had ik even een dipje en bemerkte ik de neiging om ‘te stoppen’. Gelukkig kon Rebecca mij duidelijk maken waarom ik met afvallen begonnen was en wat ik nog meer wilde bereiken dan alleen mijn streefgewicht – een betere conditie, trots zijn op mezelf. Daardoor raakte ik weer gemotiveerd om ook voor die laatste paar kilo’s te gaan.

Het programma van PS. food & lifestyle past echt bij me

Ik merk dat het goed bij me past om, verdeeld over de dag, 5 – 6 ‘eetmomenten’ te nemen. Als ik mijn tussendoortjes gewoon eet, heb ik ’s avonds minder trek en heb ik voldoende aan een bescheiden portie. Dat heeft te maken met een ‘stabiele bloedsuiker’ en dat voelt gewoon goed.

De producten van PS zijn lekker en ik heb mezelf veel nieuwe gerechten geleerd te maken. Het lekkerst vind ik de wrap met pittige kip.

Nu ik mijn streefgewicht heb bereikt, voel ik me reuze happy. Ik durf meer van mezelf te laten zien, winkelen is weer een feestje. Ik krijg ook veel complimenten, bijvoorbeeld van de leden van mijn voetbalteam. Ik ben ook echt beter gaan spelen.

Mijn tip voor jou?

Afvallen heeft zo zijn ups en downs en dat hoort erbij. Probeer kleine doelen voor jezelf te stellen. Niet alleen naar je streefgewicht kijken maar ook naar andere doelen die je zou willen behalen.

En het belangrijkste: blijf voldoende bewegen!

 

Jij ook?

Wil je, net als Tessa,  een aantal kilo’s verliezen?
Een nieuwe leefstijl aanleren, zodat je gewicht ook echt laag blijft??
Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op om je te vertellen wat wij, met het PS. food & lifestyle programma voor jou kunnen betekenen.

Tessa collage min142kilo