Waarom warm water drinken zo gezond is

Waarom warm water drinken zo goed voor je is afbeelding

Waarom warm water drinken zo gezond is

Of je ons bedrijf nu bezoekt om een mooie huid te krijgen of te houden of om af te vallen en een gezond gewicht te behouden: wij adviseren al onze klanten voldoende te drinken en ieder kopje koffie of thee af te wisselen met een glas water. Water is van groot belang voor ons lichaam, voor het leven. Eigenlijk weet iedereen dat wel. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat er opvallende verschillen zijn tussen het drinken van koud water en warm water. Hieronder de 8 voordelen en redenen om warm water aan je ochtend- danwel dagelijks drink ritueel toe te voegen:

Stofwisseling

Warm water draagt bij aan een gezonde stofwisseling en dat komt goed uit wanneer je kilo’s wilt kwijtraken. Het helpt namelijk je lichaamsvet af te breken. De aanbevolen manier is om je ochtend te starten met een heet glas water met een schijfje citroen of een paar druppels citroensap.

Remedie tegen Verkoudheid

Het drinken van warm water is een natuurlijke remedie tegen verkoudheid, hoesten en keelpijn. Het maakt slijm los en helpt het uit de luchtwegen te verwijderen. Warm water verzacht ook de keelpijn.

Vermindert Menstruatieklachten

Een warm kruikje voor de maandelijkse periode is voor sommigen noodzakelijk, daarom is het vrij logisch dat warm water drinken ook kan helpen om de menstruatie klachten te verminderen. Het heeft een kalmerend en rustgevend effect op de buikspieren, wat er uiteindelijk voor zorgt dat de krampen afnemen.

Detox

Om je lichaam geheel te reinigen is warm water ook ideaal! Wanneer heet water wordt ingenomen, stijgt de lichaamstemperatuur waardoor je begint te zweten. Hierdoor wordt je lichaam ontdaan van allerlei giftige stoffen en wordt het grondig gereinigd. Voor een optimaal resultaat kun je wat citroen toevoegen.

Voorkomt vroegtijdige Veroudering

Dat de eerder genoemde giftige stoffen niet bevorderlijk zijn voor je gezondheid is een feit, maar weet je dat het verouderingsproces versnellen? Als je warm water drinkt, verbetert de elasticiteit van je huid en herstelt de beschadigde huid beter en sneller.

Vitaliteit en Groei van je Haar

Heb je altijd al gedroomd van zacht en glanzend haar? Warm water draagt bij aan de energie in je haarwortels, waardoor de natuurlijke vitaliteit van je haar naar boven komt en het gezonder wordt. Daarbij komt nog het mooiste:  het drinken van warm water bevordert de haargroei. Dit komt doordat het warme water de normale activiteit van de haarwortels stimuleert en hiermee de groei versnelt. Ook leuk: het verhelpt een droge hoofdhuid en daarmee ook roos.

Bloedcirculatie

Nog een belangrijk voordeel van warm water drinken is dat het de bloedsomloop verbetert, waardoor de spier- en zenuwactiviteit optimaliseert. Dit houdt je zenuwstelsel gezond omdat vet hieromheen wordt afgebroken.

Spijsvertering

Tenslotte is warm water gunstig voor de spijsvertering. Studies hebben aangetoond dat het drinken van koud water tijdens of na een maaltijd, er juist voor zorgt dat het de aanwezige olie in de geconsumeerde voedingsmiddelen verhardt. Dit kan er voor zorgen dat het vet zich ophoopt in de binnenwand van de darmen, wat kan leiden tot darmklachten.

Voldoende redenen dus om je dit seizoen te gaan oefenen in het drinken van warm water.

 

Lees meer over La Peau Satin. Wij helpen je jouw persoonlijkheid, kracht en schoonheid te onderstrepen onder andere door middel van diverse effectieve schoonheidsbehandelingen en het beste leefstijl programma voor afvallen en gewichtsbeheersing: PS. food & lifestyle (voorheen PowerSlim).