Zo zorg je ervoor dat je je goede voornemens dit jaar wel waarmaakt

  • Heb jij ook ieder jaar goede voornemens?
  • Moest je eerder constateren dat je er niet in geslaagd bent om ze uit te voeren?

Lees verder, leer hoe dit komt en wat je eraan kunt doen om dit te veranderen.

Zo zorg je ervoor dat je je goede voornemens dit jaar wel waarmaakt

Zo zorg je ervoor dat je je goede voornemens dit jaar wel waarmaakt

1. Zorg voor voldoende motivatie
Je wilt eigenlijk wel iets, bijvoorbeeld afvallen, maar je bedenkt telkens een excuus om zelfs maar te beginnen met het goede voornemen uit te voeren. Je hebt een high tea of een verjaardag in het vooruitzicht, je moeder is ziek, je zoon moet eindexamen doen. Telkens heb je een excuus. Wees streng voor jezelf: als je echt iets wilt, vind je een manier – zo niet: ja, dan zijn er altijd die excuses.
Noteer wat je zo vervelend vindt aan het ‘te zwaar zijn’ en bewaar dat lijstje op een plaats waar je vaak bent of grijpt: de deur van de koelkast of je portemonnee.

2. Werk aan één goed voornemens tegelijk
Misschien wil je een cursus volgen, naar een meer uitdagende baan op zoek, afvallen en meer tijd aan je vriendschappen besteden. Dat is best veel. Focus je op één goed voornemen. Als je dat na een tijdje (meestal zijn er minimaal 4 weken voor nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren) ‘in je systeem hebt zitten’, dan begin je pas aan je tweede goede voornemen. Op deze manier houd je voldoende overzicht.

3. Stel haalbare doelen
Je doel kan bijvoorbeeld zijn: 30 kilo afvallen. Dat is heel veel, beter is het om een haalbaar doel te stellen: bijvoorbeeld: 5 kilo afvallen. Als dat gelukt is, kun je nog eens 5 kilo afvallen.

4. Maak je goede voornemen concreet
Een goed voornemen ‘5 kilo afvallen’ zegt maar weinig. De gemiddelde westerse mens wil dat wel. Maar hoe ga je dat doen en wanneer is het waar gemaakt? Een goed voornemen is bijvoorbeeld: ‘ik ga 5 kilo afvallen, begin gelijk met chocolade te mijden en minder te  snoepen. Wel ga ik dagelijks 2 stuks fruit per dag eten en 3-4 ons groenten. Driemaal per week ga ik 1,5 uur wandelen. Ik geef mezelf hiervoor 8 weken de tijd’.

4. Beloon jezelf voor je successen
Het is belangrijk van jezelf te houden en te genieten van het proces van het goede voornemen. Een beloning is altijd fijn. Gun jezelf iets leuks (een avond naar de film, een bezoekje aan een stad) als je je (sub)doel hebt bereikt.

5. Pak de draad weer op nadat je een ‘fout’ hebt begaan
Als mensen succesvol zijn denken buitenstaanders al snel dat ze de weg naar het succes moeiteloos en zonder fouten te maken hebben afgelegd. Niets is echter minder waar. Ook succesvolle sporters, zakenmensen en mensen die gewicht verliezen hebben te kampen met tegenslagen en maken fouten. Het is de aanhouder die wint. Accepteer je fouten, leer van je fouten en ga door tot je je doel hebt bereikt.

6. Zoek hulp – dat doen anderen ook
Vooral vrouwen hebben de neiging alles alleen te willen doen. Beter is om je omgeving deelgenoot te maken van je goede voornemen en ze te vragen je erin te steunen. Daarnaast zou je bijvoorbeeld de hulp van een coach kunnen inschakelen. Het is niet voor niets dat grote bedrijven loopbaancoaches en sportscholen en – verenigingen coaches in dienst hebben.

Zo zorg je ervoor dat je je goede voornemens dit jaar wel waarmaakt

Behoort afvallen tot jouw goede voornemen? Meld je dan aan voor onze PowerSlim Samen gaan we ervoor Aanbieding. Samen zorgen wij ervoor dat jij je streefgewicht bereikt. Dat doen we door:

Kiki collage min35kilo

 

 

  • het veranderen van je eetpatroon
  • het aanpassen van je leefstijl
  • motivatie en stimulatie

Meld je aan – bel 06 29007227 om een afspraak te maken of stuur ons een email.

 

 

 

Wil je meer weten over PowerSlim?

Wil jij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek PowerSlim om nu of straks in januari te gaan starten met een gezonde leefstijl en te gaan afvallen?

Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.